Două linii din Capitală au de azi autobuze electrice, cu aer condiționat și prize USB (Foto)

Două linii din Capitală au de azi autobuze electrice, cu aer condiționat și prize USB (Foto)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranţă vor ieşi pe traseu chiar de sâmbătă, iar liniile 330 şi 335 vor avea autobuze electrice.

“Avem în spate un autobuz electric, primul din cele 100 care au venit în Bucureşti. E important că au venit toate cele 100, pentru că trebuia ca ele să vină înainte de 31 decembrie 2023, pentru că era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care le sunt alocaţi.

autobuz electric interior Bucuresti

Dintre aceste 100, 20 au făcut deja testul de anduranţă şi începând de mâine ne vor ieşi pe traseu. Liniile 330 şi 335 vor avea autobuze electrice”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

El a explicat că aceste autobuze vor avea toate dotările, de la aer condiţionat la USB pentru telefoanele mobile.

autobuz electric București

“Sunt autobuze care au toate dotările, care sunt normale pentru anul în care suntem. Au aer condiţionat, au posibilitatea de a plăti direct cu cardul, au USB pentru telefoane mobile, tot ce trebuie pentru un autobuz din 2023. Şi autonomia de aproximativ 300 de kilometri, garanţie opt ani sau 480 de mii de kilometri”, a explicat primarul Capitalei.

Testăm anduranța în trafic a noilor autobuze electrice care vor intra în circulație mâine dimineață. LIVE

Publicată de Nicușor Dan pe Vineri, 8 decembrie 2023

De asemenea, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunţat că anul viitor vor veni şi primele troleibuze moderne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Avem autobuzele electrice livrate şi deja intră în traseu, aşa cum a spus şi domnul primar. O premieră pentru municipiul Bucureşti, alături de cele 100 de tramvaie noi. Şi de la 1 ianuarie vom primi primele troleibuze noi, moderne.

Vom avea la anul 300 de autovehicule şi vehicule care vor intra în circulaţie şi vor înnoi parcul auto de la nivelul municipului Bucureşti. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat şi sper că ne-am ţinut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul, sperăm ca bucureştenii să folosească aceste autobuze şi să se bucure de ele pentru că urmează şi altele să vină perioada următoare”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

autobuz electric București probe

El a mai anunţat că pentru autobuzele electrice au fost puse în funcţiune 10 staţii de încărcare lentă, iar alte 20 vor fi montate în perioada următoare.

ADVERTISING

“Am recepţionat astăzi încă 20 de staţii de încărcare lente. Optimist, aş spune în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional şi totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă staţiile cu încărcare lentă vom achiziţiona şi staţiile cu încărcare rapidă care vor fi la capăt de linie. Sunt 30 de staţii de încărcare lentă aduse, dintre care 10 sunt puse în funcţiune şi celelalte 20 urmează să fie montate în perioada următoare”, a mai declarat viceprimarul Capitalei.

Nicușor Dan autobuz

*Fotografii: Facebook/Nicușor Dan


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇