Nicușor Dan: Încasăm pe lună 1,5 - 2 milioane de lei din parcări și 20 -25 de milioane lei din bilete și abonamente STB

Nicușor Dan: Încasăm pe lună 1,5 - 2 milioane de lei din parcări și 20 -25 de milioane lei din bilete și abonamente STB

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că în prezent PMB încasează, pe lună, 1,5 – 2 milioane de lei din parcări şi 20 -25 de milioane de lei din biletele şi abonamentele STB, dar plăteşte subvenţie la STB de 120 de milioane de lei.

Primarul vrea să ajungă la 35.000 de locuri de parcare plătite, în zona centrală, până la finalul anului.

”Noi încasăm un milion şi jumătate, două milioane de lei din parcări, pe lună şi încasăm cam 20 sau 25 de milioane lei din bilete şi abonamente STB, dar plătim subvenţie la STB cam de 120 de milioane de lei pe lună”, a spus primarul Capitalei, joi, la Prima News.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a arătat că intenţia Primăriei Capitalei este încurajarea ca oamenii să folosească mijloacele de transport în comun.

”Mă bucur că bucureştenii au înţeles”, susţine primarul, despre taxarea locurilor de parcare din centrul Capitalei.

”Trebuie să facem asta în toată zona centrală, suntem undeva la 20.000 şi mai trebuie să facem 80.000 – 90.000 de locuri plătite”, a arătat Nicuşor Dan,

Planul nostru este să nu mai existe locuri de parcare gratuite”, a adăugat el, arătând că ”unde sunt blocuri, rezidenţii vor putea să îşi ia un abonament”. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Primarul a mai spus că în momentul de faţă sunt proiectate în jur de 35.000 de locuri de parcare. ”Eu zic că la sfârşitul anului vom ajunge să le facem pe acestea 35.000, până la finalul anului să dăm în folosinţă încă 15.000 în plus”, a arătat el.

Pe de altă parte, Nicușor Dan vrea să facă promenadă suspendată de-a lungul Dâmboviței.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇