Slujbă cu peste 20 de preoți, unul lângă altul şi fără să poarte mască, la o mânăstire din Suceava (Video)

Slujbă cu peste 20 de preoți, unul lângă altul şi fără să poarte mască, la o mânăstire din Suceava (Video)

În ciuda restricțiilor anunțate de autorități privind purtarea măștii sanitare, în pofida amenzilor care ar trebui să se dea în acest sens, tot există locuri unde măsurile antipandemie nu se respectă. Unul dintre ele este, din nou, Biserica.

La Mânăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava, a fost oficializată, luni dimineață, o slujbă unde peste 20 de oameni ai bisericii au stat unul lângă altul fără a purta mască, iar toată ceremonia a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook a mânăstirii.

Aşa că toţi enoriaşii au putut vedea pe Net şi prelua ca eventual model că preoţii nu respectă regula purtatului de mască.

ADVERTISING

În imagini apare și un barbat fără haine bisericești și care face fotografii, evident şi el fără să poarte mască.

Purtarea măștii în interior era obligatorie de ceva timp, iar de luni este obligatorie și în aer liber în toate localitățile, indiferent de rata de infectare.

În ultimele luni, Biserica Ortodoxă Româna a fost implicată în mai multe conflicte din cauza neadaptării la măsurile anti-COVID. Atât la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași, cât și la cel de la Sfântul Dumitru din București au fost luate măsuri speciale și acestea au avut loc, chiar daca, de exemplu, în Capitală rata de infectare trecuse atunci de 3 la mie și astfel de evenimente erau interzise de lege.

ADVERTISING

Posted by Mănăstirea Sihăstria Putnei on Sunday, November 8, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇