Sfaturi pentru întreținerea mașinii de spălat rufe

Sfaturi pentru întreținerea mașinii de spălat rufe

Rufele tale vor mirosi frumos și vor fi tot timpul perfect curate numai dacă îți vei întreține corespunzător mașina de spălat. Probabil ai observat din când în când că rufele nu au mirosul dorit sau că par a nu fi clătite foarte bine. Aceste neplăceri pot avea drept cauze îngrijirea necorespunzătoare a mașinii de spălat. 

Întreținerea corectă a mașinii tale de spălat rufe nu doar că va prelungi durata de viață a acesteia, dar va asigura și performanțe optime în timp. Pentru a evita astfel de situații, îți prezentăm în continuare ce poți face, mai exact, câteva sfaturi despre cum îți poți păstra mașina de spălat rufe în cea mai bună condiție. 

ADVERTISING

Curăță regulat mașina de spălat rufe 

Un prim pas este curățarea regulată a tamburului. De preferat ar fi să îl cureți după ce termini de spălat rufele într-o zi. Nu ai nevoie de multe produse, ci este suficient să îl ștergi cu o cârpă cu apă caldă, pentru a elimina reziduurile de detergent și pentru a preveni formarea mucegaiului. De asemenea, curăță foarte bine și garniturile, întrucât este posibil să rămână urme de detergent. Foarte important: lasă ușa de la masina de spalat deschisă după fiecare utilizare pentru a permite circulația aerului și pentru a preveni formarea mirosurilor neplăcute și a mucegaiului. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un al doilea pas ar fi clătirea compartimentului de detergent pentru a îndepărta eventualele reziduuri de produse. Acest pas ajută la prevenirea acumulării resturilor de detergent care pot afecta performanța mașinii de spălat. Trebuie doar să scoți cu grijă compartimentul și să îl clătești sub jet de apă. Nu este necesar să faci acest lucru după fiecare ciclu de spălare, însă măcar o dată pe lună nu uita de acest pas. 

Al treilea pas este curățarea filtrului mașinii de spălat. Acesta trebuie verificat și curățat regulat pentru a împiedica acumularea de reziduuri și a preveni blocarea. Este destul de simplu de desfăcut, însă, cel mai bine este să consulți manualul de instrucțiuni pentru a găsi locul filtrului și pentru a ști cum să îl desfaci, să îl cureți și să îl pui înapoi în siguranță.  

ADVERTISING

Sfaturi pentru fiecare spălare 

Este important ca la fiecare spălare să eviți să pui prea multe rufe în mașină. Acest lucru poate duce la uzura motorului și a celorlalte componente. De aceea, respectă capacitatea maximă indicată de producător și, de asemenea, ai grijă la rufele voluminoase chiar și când sunt uscate, chiar dacă par ușoare. Acestea vor absorbi multă apă și vor face spălarea mai dificilă. 

De asemenea, asigură-te că nivelul de apă este potrivit pentru fiecare spălare. Un nivel inadecvat de apă poate afecta eficiența spălării și poate crea stres suplimentar asupra mașinii de spălat. În felul acesta, îți vei da seama dacă ai pus prea multe rufe la spălat. 

În ceea ce privește detergentul, folosește doar cantitatea recomandată de producători. Folosirea excesivă poate duce la acumularea de reziduuri și poate afecta performanța mașinii. De asemenea, rufele nu vor putea fi clătite corect. 

Alte sfaturi

Din când în când, verifică starea furtunului de alimentare și a celui de drenaj. Înlocuiește-le dacă sunt deteriorate pentru a preveni scurgerile și alte probleme legate de apă. De asemenea, verifică țeava de scurgere și curăță eventualele blocaje. O scurgere eficientă este esențială pentru buna funcționare a mașinii.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să ai o mașină de spălat care să funcționeze o perioadă lungă, fără probleme, acordă-i atenția corespunzătoare. O întreținere foarte bună îi poate prelungi durata de viață și te poate scuti de multe neplăceri.