Se relaxeaza restricțiile pentru mască. Orban anunță când putem să nu o purtăm și de ce ar putea fi impusă carantina noaptea

Se relaxeaza restricțiile pentru mască. Orban anunță când putem să nu o purtăm și de ce ar putea fi impusă carantina noaptea

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni dimineață, înainte să plece într-o vizită oficială în Franța, că masca nu va mai fi obligatorie în aer liber în anumite condiții.

Orban a spus că la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă din această dimineață s-a decis să fie exceptați de la obligativitatea purtării măștii cei care fac jogging.

Întrebat dacă se aplică măsura și pentru cei care consumă alimente și băuturi sau fumează lângă terase, premierul a spus că sunt mai multe situații, dar i-a rugat pe jurnaliști să ceară detalii fie la ministrul Sănătății Nelu Tătaru, fie la secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

ADVERTISING

Ludovic Orban a fost întrebat și dacă va fi impusă carantina pe timpul nopții. El a spus că măsura este încă în analiză, dar a explicat că ea se adresează mai mult tinerilor care merg la petreceri.

”Sa vedem întâi efectele în alte țări care deja au impus-o. Măsura îi afectează mai degrabă pe adolescenți decât pe adulți. Anchetele epidemiologice au relevat că petrecerile sunt principala cauză a infectărilor. Să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, de a participa la astfel de evenimente”, a spus Ludovic Orban.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei, pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇