Primarul Ciucu vrea sa ridice mașinile abandonate și pe cele parcate neregulamentar. A calculat și cât va costa recuperarea

Primarul Ciucu vrea sa ridice mașinile abandonate și pe cele parcate neregulamentar. A calculat și cât va costa recuperarea

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, se află un proiect care vizează ridicarea mașinilor abandonate și a celor parcate neregulamentar.

„Nu mai putem să ne batem joc de spațiul public și să îl abuzăm. Un oraș nu este un sat fără câini, are nevoie de măsuri clare pentru a reduce haosul din viață urbană. Un astfel de proiect este pe ordinea de zi pentru adoptarea unui regulamennt de ridicare a vehiculelor de pe domeniul public.

Am propus consiliului să avem un regulament. În Sectorul 6 sunt mii, nu știm exact numărul. De când am venit, am dispus să fie înștiințați proprietarii. Prin acest regulament care ne va permite ridicarea mașinilor vizez aceste mașini abandonate", a declarat Ciprian Ciucu.

ADVERTISING

El a precizat că va fi un regulament care prevede executarea acestui serviciu prin ADP și Poliția Locală S6.

"Pentru a evita neplăcerile sau abuzurile pe care așa-zișii hingheri de mașini le comiteau în trecut. Populația are o mare aversitate față de hingherii de mașini", a spus Ciucu.

"Mesajul este că nu o să venim cu politici de toleranță zero, adică într-o primă etapă, până vom face mai multe parcări, nu o sa vizăm toate mașinile parcate pe trotuar, acolo unde trotuarul o permite. Unde nu permite trotuarul vor fi ridicate.

ADVERTISING

Vom viza în special pe cei care și-au abandonat mașinile, pe cei care parchează pe spatiul verde sau pe ceea ce era spatiu verde si acum e noroi, vom viza autoutilarele care sunt atotprezente în cartiere, inclusiv pe locuri de parcare publice, acolo nu ai ce să le faci, dar foarte muți parchează pe trotuare.

Mesajul meu e clar: cine are mașină de firma să își parcheze mașina la firmă sau la garaj. La mine la bloc e plin de astfel de mașini. Permanent suntem invadați de aceste mașini. Ei își decontează confortul prin calitatea vieții noastre. E confortabil să îți parchezi duba până acasă, să o parchezi unde îți vine, unde se întâmplă să găsești un spațiu", a continuat primarul.

ADVERTISING

Ce costuri au fost stabilite

Primarul Ciucu a precizat că s-au calculat și tarifele, luând în calcul faptul că trebuie să achiziționeze masini de ridicat și să angajeze oameni să le ridice. El a punctat că tarifele sunt asemănătoare cu cele de la Cluj:

  • ridicare – 300 de lei
  • transport – 200 de lei
  • depozitare 30 de lei pe zi.

Unde vor fi depozitate?

Întrebarea unde vor fi depozitate mașinile rămâne deocamdată fără răspuns, pentru că, spune Ciucu, deși a cerut Primăriei Capitalei un teren, încă nu este clar dacă îl va obține.

"Am trimis de cel puțin două luni Primăriei Capitalei o solicitare pentru a ne da un teren. Primăriile de sector nu au terenuri. Noi avem în vedere un astfel de teren, este la marginea S6 înspre Șoseaua de Centură. Am cerut acum două luni să ni-l dea in folosință. Cu greu se mișcă lucruruile acolo. Am primit un răspuns, mai degrabă informal, că nu poate să ne fie dat terenul că trebuie întâi evaluat.

Îl rog pe primarul general să avizeze evaluarea acestui teren și să îl pun pe ordinea de zi a consiliului. Dacă nu ni-l dă primăria, trebuie să închiriem, dar costurile sunt foarte mari", a punctat Ciprian Ciucu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇