Primăria Sectorului 1 expune pe holurile sale statui ale unor tineri artişti. Pesediştii sunt oripilaţi (Galerie foto)

Primăria Sectorului 1 expune pe holurile sale statui ale unor tineri artişti. Pesediştii sunt oripilaţi (Galerie foto)

Primăria Sectorului 1 organizează o expoziţie de artă pe holurile instituţiei. Lucrările de artă aparțin unor artiști tineri din București, absolvenți ai Universității Naționale de Artă, după cum a precizat edilul Clotilde Armand.

Este vorba însă despre nişte statui ieşite din comun, care au „agresat” simţul artistic al unor social-democrați, în frunte cu Marcel Ciolacu.

Totul a început cu o postare pe Facebook a avocatului Mihai Drăgan, reprezentantul fostului primar Daniel Tudorache.

Drăgan a publicat mai multe fotografii cu sculpturile pe contul său de Facebook, unde a scris:

”Poate vă amintiți celebrul scandal de la Institutul Cultural Român, care a organizat la New York, în 2008 (reprezentând România), un vernizaj (sic!) care o înfățișa pe Fecioara Maria în măturător REBU, un măgăruș cu zvastică lângă elemente culturale israeliene șamd. Azi (miercuri - n.red.), în holul Primăriei Sector 1, Dna Primar Armand Clotilde Marie Brigitte a amplasat sculpturile alăturate! Sunt eu cârcotaș?!”.

Poate va amintiti celebrul scandal de la Institutul Cultural Roman, care a organizat la New York, in 2008 (reprezentand...

Posted by Mihai Dragan on Wednesday, February 17, 2021

Reacţia lui Ciolacu nu a întârziat

O reacție a avut imediat și șeful PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

”Nu sunt critic de artă, dar nu știu cât de oportun este să fie femei dezbrăcate în holul unei instituții publice. (…) Doamna Clotilde nu a aflat până acum cu ce se ocupă primarul. Poate acesta este progresismul neomarxist.

E o expoziție interesantă, eu aș merge dacă ar fi în altă parte, dar nu la primărie, acolo merg să plătesc impozite. (…) Românul intră în acel hol, își face cruce și pleacă: «o fi primăria, nu o fi!»”, a comentat Marcel Ciolacu, citat de Libertatea.

”Lămuriri pentru cine folosește arta ca atac politic”

În replică, actualul edil a adus ”câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic”.

Clotilde Armand scrie, tot pe Facebook, că a deschis holul primăriei pentru artiști tineri. În plus, critică mai multe titluri ale unor publicații care au tratat acest subiect.

Avocatul fostului primar și șeful PSD sunt supărați că am deschis holul primăriei pentru ca artiștii tineri să-și expună lucrările. Și au început cu propaganda și misiunea de kompromat. Titlurile următoare circulă în presa condusă de foști turnători sau infractori: ''Drăcoaice fără sutien la primăria condusă de Clotilde Armand'', ''Clotilde Armand e înconjurată de drăcoaice!''. Doar că ce să vezi? Nu sunt nici ''Drăcoaice'' și nici ''înconjurată de drăcoaice''.

ADVERTISING

Sunt operele de artă ale absolvenților de la secția de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Și eu am deschis acest hol al primăriei pentru ei și pentru cei care vor și n-au unde să-și expună lucrările. Mă bucur să sprijinim arta tânără și în acest spațiu poate expune oricine dorește”, a transmis primarul Sectorului 1.

Armand a mai afirmat că expoziția este organizată cu ocazia zilei de naștere a lui Constantin Brâncuși.

”Comuniștii au vrut să-i dărâme ''Coloana fără de sfârșit'' de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ''decadentă'' și au refuzat moștenirea lui.

În imagini sunt lucrările despre care unii spun că sunt scandaloase. Ce să faci?! Așa este atunci când ești obișnuit să te uiți doar la diamante”, a mai scris edilul, făcând aluzie la acuzațiile DNA aduse lui Daniel Tudorache în Dosarul Diamantelor.

Câteva lămuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar și șeful PSD sunt supărați că...

Posted by Clotilde Armand on Thursday, February 18, 2021

Amintim că în noiembrie 2020 fostul primar al Sectorului 1 din Capitală Dan Tudorache a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. El era acuzat, între altele, că a cumpărat diamante și acțiuni la un club de fotbal.

ADVERTISING

Replica avocatului: Niciodată nu aș aprecia cerceii primarului

După lămuririle aduse de Armand, avocatul a reacționat tot pe Facebook.

Mihai Drăgan susține că mai bine primarul Sectorului 1 ar fi expus opere semnate de Brâncuși, dar ”poate nu înțelege el arta”. În plus, el a criticat... o pereche de cercei purtați de Clotilde Armand.

”Later Edit: Dacă dorea să onoreze Opera lui Brâncuși, poate ar fi fost potrivit pentru Dna Primar să expună în holul Primăriei Sector 1 sculptura “Domnisoara Pogany”! Îi spune dl Dacian Ciolos unde se află, pentru că a făcut chetă publică și a cumpărat-o! Sau doar a făcut chetă și atât?!

Dna Primar al Sectorului 1 susține că nu știm noi ce înseamnă artă, dar știe Domnia Sa! Da, ce să spun?! Niciodată nu aș aprecia cerceii Domniei Sale, indiferent cât de elegant aș încerca să fiu! Prefer podoabele fine și neostentative. La fel și cu arta. Dar poate nu am eu gusturi…

P.S. Să compari “lucrarile” astea cu operele lui Brâncuși, Doamne Ferește! Chiar și când încearcă să dreagă lucrurile, Doamna Primar pare că batjocorește tot ce este românesc!”, se arată în a doua postare a acestuia.

Later Edit: Daca dorea sa onoreze Opera lui Brancusi, poate ar fi fost potrivit pentru Dna Primar sa expuna in holul...

Posted by Mihai Dragan on Thursday, February 18, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇