Prima reacție a familiei femeii ucise de câini în zona Lacul Morii din București: Vă rugăm să ne înțelegeți durerea

Prima reacție a familiei femeii ucise de câini în zona Lacul Morii din București: Vă rugăm să ne înțelegeți durerea

Familia Anei Oroș, femeia ucisă de câini în zona Lacul Morii din Capitală, solicită să-i fie înţeleasă durerea, explicând că nu poate da declaraţii. Totodată, soţul acesteia a postat pe Facebook un mesaj emoţionant. De asemenea, el a mulţumit pentru înţelegere şi pentru compasiunea arătată în ultimele zile.

”Este un moment extrem de greu pentru familia Anei, pentru toţi prietenii şi cunoscuţii ei. Apreciem atenţia şi dorinţa de a mediatiza acest caz, însă, vă adresăm rugămintea de a ne înţelege durerea şi mai ales faptul că membrii familiei nu au puterea de a da, în aceste momente, declaraţii presei şi reprezentanţilor mass media. Din aceste motive, vă rugăm să ne respectaţi aceste momente îndurerate, de o deosebită încărcătură emoţională.

ADVERTISING

Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să nu mai existe astfel de evenimente, cu pierderi de vieţi omeneşti, victime ale atacurilor canine, într-o societate civilizată, aliniată la valorile europene şi internaţionale cele mai înalte”, a transmis în numele familiei Anei Oroș, Asociația Inițiativa pentru Responsabilitate Civică pentru Victimele Atacurilor Canine, care susține că i-a acordat consiliere femeii după primul atac al câinilor, din aprilie 2022.

Soțul Anei Oroș a postat pe Facebook un mesaj emoţionant: ”Mi-e dor de tine Ana! Păşeşte în Lumina Lui! Ne vom întâlni acolo mai târziu şi vom mai râde încă o dată cu toţii”.

ADVERTISING

Ulterior, într-o altă postare, el a prezentat detaliile legate de ceremonia de înmormântare, care ar urma să aibă loc sâmbătă, în oraşul natal al Anei Oros, Baia Mare.

”Vă mulţumesc pentru înţelegere şi pentru compasiunea arătată Anei în decursul ultimelor zile”, afirmă bărbatul în finalul mesajului.

Amintim că femeia de 44 de ani, care alerga în zona Lacului Morii din București (sectorul 6), a fost omorâtă de câini, sâmbătă dimineața. Ea a mai fost atacată în aceeași zonă de câini în aprilie 2022, când a ajuns la spital cu răni grave.

ADVERTISING

Vecinii din zonă care au ajuns primii lângă corpul femeii spun că prezenta răni la mâini, picioare, față și acuză o situație care durează de ani de zile. Ei spun că autoritățile au fost chemate de mai multe ori, dar au spus că suprafața este prea mare și nu au ce să facă. Localnicii spun că în zonă sunt mulți câini, care umblă în haite de câte 20 și atacă oamenii.

Imediat după ce tragedia a devenit publică, ASPA și Poliția Locală Sector 6 au început să își paseze vina. Asociații civice cer demisii și planuri pe termen lung, în timp ce oamenii cer PMB, ASPA să iasă și să își asume tragedia și un control strict al deținătorilor de câini.

ASPA a precizat, luni, că în cursul anului 2022 a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti aproximativ 1.700 de câini, iar cei mai mulţi fiind de pe raza Sectorului 6 al Capitalei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇