Prima reacție a lui Nicușor Dan, după moartea femeii ucisă de câini în București

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după moartea femeii ucisă de câini în București

Duminică seara, avem și prima reacție a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, la tragedia întâmplată sâmbătă dimineață în București.

Nicușor Dan are o scurtă postare pe Facebook în care spune că îi pare rău de modul tragic în care a murit Ana Oroș și își exprimă condoleanțe, după care spune că refuză să intre în jocul incriminărilor și va reveni (nu spune când) cu un raport al Corpului de Control care va indica vinovații.

Zice și că e mai important ce trebuie să facă fiecare instituție ca să nu se mai întâmple așa ceva, dar nu dă detalii cine va face asta și când.

ADVERTISING

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic.

Condoleanțe familiei și prietenilor săi.

Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB.

Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice.

Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, este postarea integrală a lui Nicușor Dan.

Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic.Condoleanțe familiei și prietenilor săi.Am discutat...

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 22 ianuarie 2023

O femeie de 44 de ani care alerga în zona Lacului Morii din București (sectorul 6) a fost omorâtă de câini, sâmbătă dimineața. Este vorba de Ana Oroș Daraban, o femeie care a mai fost atacată în aceeași zonă de câini în aprilie 2022, când a ajuns la spital cu răni grave.

ADVERTISING

Vecinii din zonă care au ajuns primii lângă corpul femeii spun că prezenta răni la mâini, picioare, față și acuză o situație care durează de ani de zile. Ei spun că autoritățile au fost chemate de mai multe ori, dar au spus că suprafața este prea mare și nu au ce să facă. Localnicii spun că în zonă sunt mulți câini, care umblă în haite de câte 20 și atacă oamenii.

Imediat după ce tragedia a devenit publică, ASPA și Poliția Locală Sector 6 au început să își paseze vina. Asociații civice cer demisii și planuri pe termen lung, în timp ce oamenii cer PMB, ASPA să iasă și să își asume tragedia și un control strict al deținătorilor de câini.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇