Cine este femeia care a fost ucisă de câini lângă Lacul Morii

Cine este femeia care a fost ucisă de câini lângă Lacul Morii

Ana Oroș Daraban a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București.

Femeia în vârstă de 44 de ani fusese atacată cu un an în urmă de câini în aceeași zonă. Atunci a ajuns în stare gravă la spital.

Ana era membră a clubului sportiv Alpin Club Pro-Mont Bucuresti, care a anunțat tragica dispariție a femeii pe pagina de Facebook.

"Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceiași câini (se pare).....Vom reveni cu noi amănunte. Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoastere, eu (Robert Mureșan) Președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat cateva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat. Vă rog să ignorați acest anunț dacă se va dovedi că este fals”, se arată în postarea de pe pagina clubului.

ADVERTISING

Ana s-a născut în Baia Mare și locuia în București, unde lucra ca inginer de mediu la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică şi Tehnica Măsurării. Era pasionată de sport și de natură, fiind implicată în mai multe proiecte din domeniul protecției mediului.

În urma aflării teribilei vești, prietenii și colegii Anei au postat mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

”O veste tragică, din păcate Ana Oroș Daraban nu a mai reușit să câștige în fața destinului. Prea crud destinul acestui om!” - Daniel Horhogea

O veste tragica, din pacate Ana Oros Daraban nu a mai reușit sa castige in fata destinul😪😪Prea crud destinul acestui om!Dumnezeu Sa te ierte

Publicată de Daniel Horhogea pe Sâmbătă, 21 ianuarie 2023

”Cu doliu în suflet vă anunț că o alergătoare, organizatoare concursului Maraton Roșia Montană, a murit sfâșiat de câini în București. Ce este trist în povestea asta că anul trecut în aprilie tot acolo, a fost atacată tot de câini, a suferit răni grave, spitalizată săptămâni, a supraviețuit. Nu alergați în zone cu câini singuri, să anunțați autoritățile de prezența lor. Vei trăi veșnic prin faptele tale, în sufletul nostru.” - Trail Running Romania

Ana Oros Daraban este ambasador Rosia Montana Marathon din ianuarie 2014, cand s-a alaturat echipei Pachamama Romania. Ca membru proactiv a participat la organizarea unor proiecte si evenimente pentru 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐢𝐧 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐬𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚, si 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢. Ana a organizat si dezvoltat evenimentul ”Festivalul Viata Verde Bucuresti – 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐚𝐥𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐮𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞” ajuns la a-V-a editie in Octombrie 2021. •Evenimentul își propune anual sa prezinte pentru populatia din diferite cartiere ale Bucurestiului, alegeri de vietuire frumoasa in spatiul urban al capitalei.Alaturi de Asociatia Pachamama Romania si de alti parteneri Ana si-a propus sa aduca oamenii, cetatenii mai aproape spre intiative civice, sa cunoasca legatura 𝐎𝐌-𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐢𝐧 𝐔𝐫𝐛𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢 prin proiectul Rețeaua Eco-Civică Inovativă OM NaturăDoctor si Inginer de cercetare in inginerie sanitara si protectia mediului, Ana Oros este un promotor merituos al valorilor eco-sustenabile.𝑫𝒆𝒔𝒄𝒐𝒑𝒆𝒓𝒂̃ 𝐴𝒖𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝑰𝒏𝒊𝒎𝒂 𝑇𝒂!🗓 Va asteptam cu drag la editia acestui an in perioada 𝟏 - 𝟒 𝐒𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐_📝 http://www.rosiamontanamarathon.ro/ _ http://www.pachamamaromania.ro📌ROSIA MONTANA - cea mai iubita locatie din Romania_#rosiamontana#rosiamontanamarathon #circuitulcarpatilor #patrimoniunesco #aworldheritagesite #maraton #marathon #startinscrieri #alergare #natura #cultura #istorie #unesco #unescoworldheritage #worldheritage #visitromania #visitrosiamontana

Publicată de Rosia Montana Marathon pe Sâmbătă, 12 februarie 2022

”Ai plecat prea repede din viața noastră, din gașca noastră, din sufletele noastre a tuturor! Drum lin către îngeri, Ana Oros Daraban. Dumnezeu să aibă grijă de tine suflet bun și drag! - Ionela Saramet

ADVERTISING

Pe 20 aprilie 2022, Ana a fost atacată de mai mulți câini tot în zona Lacul Morii, suferind multiple răni la nivelul membrelor inferioare și superioare, dar și la nivelul scalpului. Femeia a avut nevoie atunci de sânge, colegii săi de la Asociația Alpin Club Pro-Mont București lansând un apel pe Facebook în acest sens.

Ulterior, Ana a povestit pentru Fanatik prin ce a trecut.

„Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.

Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, a spus femeia.

ADVERTISING

Ana și-a exprimat, în același interviu, speranța că autoritățile vor lua măsuri pentru ca astfel de situații să ne se mai repete.

”Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.

Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus Ana.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇