O femeie a fost băgată în spital de o haită de câini, în zona Lacul Morii din București. UPDATE ASPA: Au fost capturați 7 câini

O femeie a fost băgată în spital de o haită de câini, în zona Lacul Morii din București. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> ASPA: Au fost capturați 7 câini

O femeie a ajuns la spital, miercuri, cu mai multe muşcături, după ce a fost atacată de o haită de câini, în zona Lacul Morii din Capitală.

„La data de 20 aprilie 2022, în jurul orei 09.20, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către o persoană, prin apel 112, cu privire la faptul ca a observat pe câmpul de lângă digul Lacul Morii o femeie care a fost atacată de mai mulţi câini”, a anunţat Poliţia Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum şi un echipaj de prim ajutor. Femeia a fost identificată şi transportată la spital, cu mai multe muşcături.

ADVERTISING

A fost anunţată Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB). De asemenea, poliţiştii fac cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

ASPA: Au fost capturați 7 câini. Ies din curțile oamenilor și se înmulțesc excesiv

PMB a transmis că echipajele ASPA ajunse în zonă „au constatat prezența a 8 câini într-o zonă de câmp deschis, aflat la granița dintre Bucuresti si județul Ilfov”.

„Unul dintre câini a fost tranchilizat și ridicat, iar ceilalți s-au speriat și s-au retras spre zona de case. Echipajele ASPA i-au urmărit și au constatat că 4 dintre aceștia au intrat pe o proprietate privată, nelocuită.

ADVERTISING

ASPA a sesizat poliția. Și împreună cu polițiștii Secției 20, au fost ridicați cei 4 câini care intraseră pe proprietatea privată, urmând ca polițiștii să stabilească dacă este vorba despre câini cu proprietar.

Au mai fost identificați trei câini care s-au retras într-o altă curte locuită.

Doi dintre ei au fost ridicați de echipajele ASPA cu acordul proprietarului curții aflat acasă, însă cel de-al treilea, un câine microcipat înregistrat în RECS, nu a fost ridicat deoarece proprietarul a refuzat predarea câinelui, iar verificările vor fi continuate de Serviciul Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei pentru a stabili dacă aceștia se aflau în grupul câinilor veniți de pe câmp.

ADVERTISING

În total, astăzi au fost ridicați 7 câini, în urma acțiunii din zona Lacul Morii”, se arată într-un comunicat remis de PMB redacției Spotmedia.ro.

ASPA susține că a mai intervenit în zona respectivă. Și că mulți dintre câini ies din curțile oamenilor și se înmulțesc excesiv. Iar când ajung să formeze haite, câinii pot deveni agresivi.

„Menționăm că în zona respectivă ASPA a intervenit săptămâna trecută, la sesizarea unui cetățean care a transmis că pe domeniul public se află câini care ies din curțile oamenilor.

La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur câine, care a fost ridicat.

De la începutul anului și până în prezent, au avut loc 10 acțiuni în zona Lacul Morii, în cele mai multe dintre cazuri câinii nefiind ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni.

Câinii deținuți de oamenii care stau la casele din zonă și care nu sunt sterilizați se înmulțesc și sporesc numărul de câini fără stăpân. Astfel, devin un pericol pentru oameni”, a mai transmis PMB.

Potrivit datelor ASPA, doar 30% dintre câinii proprietarilor de case din Capitală sunt sterilizați. Amintim că PMB, prin ASPA, derulează o campanie de starilizare gratuită a câinilor.

De asemenea, APSA susține că echipele sale sunt pregătite să intervină între orele 8.00 și 22.00 pentru a captura câinii liberi pe străzi. La nevoie, echipajele ASPA intervin și în afara acestor ore de program.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇