Negoiță îi cere lui Nicușor Dan o ședință de urgență cu toți primarii, să rezolve problema câinilor fără stăpân

Negoiță îi cere lui Nicușor Dan o ședință de urgență cu toți primarii, să rezolve problema câinilor fără stăpân

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, i-a solicitat duminică, printr-o adresă oficială, primarului general al Capitalei să convoace de urgenţă o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru stabilirea măsurilor ce trebuie luate în vederea soluţionării problemei câinilor fără stăpân.

„I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace urgent o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru a discuta şi stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluţionării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.

ADVERTISING

Fac apel către domnul Primar General în acest sens şi îmi exprim, în numele comunităţii Sectorului 3, toată deschiderea şi disponibilitatea de a ajuta activ la soluţionarea acestor probleme", spune Negoiţă, potrivit unui comunicat.

El precizează că sprijină acţiunile derulate de Primăria Generală, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti, pe raza Sectorului 3.

"Dată fiind situaţia în care s-a ajuns şi faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare că a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acţiune şi intervenţie rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate şi trebuie să îl pună în mişcare.

ADVERTISING

Lipsa reacţiei, în acest moment, nu este o variantă! Şi sper că, astăzi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuţie constructivă", a declarat primarul Sectorului 3.

O femeie de 44 de ani care alerga în zona Lacului Morii din București (sectorul 6) a fost omorâtă de câini, sâmbătă dimineața. Este vorba de Ana Oroș Daraban, o femeie care a mai fost atacată în aceeași zonă de câini în aprilie 2022, când a ajuns la spital cu răni grave.

Vecinii din zonă care au ajuns primii lângă corpul femeii spun că prezenta răni la mâini, picioare, față și acuză o situație care durează de ani de zile. Ei spun că autoritățile au fost chemate de mai multe ori, dar au spus că suprafața este prea mare și nu au ce să facă. Localnicii spun că în zonă sunt mulți câini, care umblă în haite de câte 20 și atacă oamenii.

ADVERTISING

Imediat după ce tragedia a devenit publică, ASPA și Poliția Locală Sector 6 au început să își paseze vina, în timp ce primarul general nu a avut nicio reacție până în acest moment. ASPA este în subordinea Primăriei Generale.

În schimb, asociații civice cer demisii și planuri pe termen lung, în timp ce oamenii cer PMB, ASPA să iasă și să își asume tragedia și un control strict al deținătorilor de câini.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇