Corupția Ucide, despre femeia ucisă de câini: Ana era activist de mediu și încerca să salveze lumea. Cerem demisii și planuri pe termen lung

Corupția Ucide, despre femeia ucisă de câini: Ana era activist de mediu și încerca să salveze lumea. Cerem demisii și planuri pe termen lung

Comunitatea Corupţia Ucide o identifică pe femeia care a murit sâmbătă, ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, ca fiind Ana Oroș, activist de mediu, iubitor de animale, despre care afirmă că a ieşit la jogging şi a murit în timp ce alerga să-şi prelungească viaţa.

Potrivit Corupţia Ucide, în zona în care a fost descoperită Ana, comunitatea reclamă către autorităţi acest pericol de foarte mult timp, pe de-o parte al câinilor fără stăpân, pe de alta al celor cu stăpân, dar nesupravegheaţi.

Primăria Sectorului 6, Poliţia Locală Sector 6, Autoritatea Pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) sunt autorităţile care trebuiau să se asigure că o astfel de nenorocire nu va avea loc, consideră reprezentanţii comunităţii, considerând necesare demisii şi planuri pe termen lung pentru a evita astfel de situaţii. Cerem demisii şi planuri pe termen lung pentru evitarea situaţiilor de acest gen!

„A murit Ana Pachamama de dimineaţă, lângă Lacul Morii, după ce a fost atacată de o haită de câini.. (...) Este şocantă moartea ei, şi mai ales absurdă. Ana era activist de mediu, iubea natura, animalele şi încerca să salveze lumea din pătrăţica ei.

Astăzi a ieşit la jogging şi a murit în timp ce alerga să-şi prelungească viaţa. Ironia situaţiei este că Ana şi-a pierdut viaţa în mediul în care se simţea cel mai bine, se simţea în siguranţă - afară, în natură. Am zice că trăim în capitală, europeană chiar, şi că riscul să fii atacat de un animal este foarte scăzut, aproape inexistent, dar din păcate lucrurile nu stau chiar aşa”, conform textului publicat pe pagina de Facebook a comunităţii.

A murit Ana Pachamama de dimineață, lângă Lacul Morii, după ce a fost atacată de o haită de câini..Imaginați-vă șocul...

Publicată de Corupția ucide pe Sâmbătă, 21 ianuarie 2023

Potrivit Corupţia Ucide, în zona în care a fost descoperită Ana, comunitatea reclamă către autorităţi acest pericol de foarte mult timp, pe de-o parte al câinilor fără stăpân, pe de alta al celor cu stăpân, dar nesupravegheaţi, fără carnet de sănătate. Sunt zeci de reclamaţii depuse în acest sens, există informaţia asta apărută în presă deja.

„Deşi au fost demarate campanii de sterilizare, deşi există obligaţia legală de a-ţi înregistra şi vaccina animalul, oamenii aleg în continuare să n-o facă. Mai mult, mulţi aruncă pui de animale şi animale mature în acea zonă şi astfel se formează haite ca cea care a sfâşiat-o pe Ana.

Pe de altă parte, autorităţile au tratat situaţia cu aceeaşi inconştienţă şi aceeaşi indiferenţă pe care le-am văzut de prea multe ori, de nepermis de multe ori. Din păcate, Pachamama a căzut nevinovată-n efectele acestor mentalităţi..”, se arată pe pagina Corupţia Ucide, adăugându-se că ”în urma ei, a rămas un copil fără mamă”.

Reprezentanţii comunităţii subliniază că Ana nu mai poate fi adusă înapoi, dar putem, împreună, să facem în aşa fel încât să nu se mai repete o tragedie ca ei.

Pe de-o parte, să înţelegem că animalele trebuie iubite, îngrijite, educate, înregistrate şi supravegheate.

„Pe de altă parte autorităţile competente să ia măsuri umane, imediat ce ele sunt semnalizate. Primăria Sectorului 6Poliţia Locală Sector 6 Autoritatea Pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) sunt autorităţile care trebuiau să se asigure că o astfel de nenorocire nu va avea loc. Cerem demisii şi planuri pe termen lung pentru evitarea situaţiilor de acest gen! Condoleanţe familiei şi apropiaţilor ei! Pace ţie, Pachamama!”, conchid reprezentanţii asociaţiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇