Nicușor Dan s-a dus la STB pentru o dezbatere spontană, dar a așteptat-o în zadar pe Firea să apară (Video)

Nicușor Dan s-a dus la STB pentru o dezbatere spontană, dar a așteptat-o în zadar pe Firea să apară  (Video)

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a susținut, joi, o conferință de presă la care a invitat-o și pe Gabriela Firea, actualul primar al Bucureștiului. Totuși, Firea nu și-a făcut apariția.

Conferința s-a desfășurat în fața Uzinei de Reparații ”Atelierele Centrale” a Societății de Transport București (STB).

Locația a fost aleasă special, pentru că așa și-ar fi dorit Firea să aibă loc o dezbatere între ea și Nicușor Dan. De altfel, el i-a și pregătit un pupitru edilului.

”După cum știți, i-am adresat primarului în funcție, Gabriela Firea, de-a lungul timpului, mai multe provocări de dezbatere. Domnia sa a zis că vrea, dar să aibă loc la o bază STB, așa că m-am gândit să îi îndeplinesc dorința. O așteptăm aici.

Am sunat-o la ora 10 să o anunț că sunt aici, dar nu a răspuns. Așa că i-am trimis un SMS, deci știe că suntem aici. Vă propun să o așteptăm 10 minute să vedem dacă apare”, a spus la începutul conferinței de la ora 11:00 Nicușor Dan.

ADVERTISING

După o pauză de 10 minute, Gabriela Firea nu a apărut, așa că Nicușor Dan și-a continuat singur conferința.

Întrebat ulterior ce răspuns a primit de la Gabriela Firea, Nicușor Dan a replicat: ”Mi-a oferit o consultanță politică, mi-a dat sfaturi politice”.

Despre ce a vorbit Nicușor Dan

Cele trei subiecte abordate au fost achiziția recentă de tramvaie de la Astra Arad, parcul Verdi și o campanie de dezinformare la adresa sa.

”Acum două zile, Primăria Capitalei a fost obligată de instanță să atribuie contractul pentru cele 100 de tramvaie către Astra Arad. A fost o licitație cu dedicație, un act de corupție, și sunt convins că Parchetul se va sesiza în acest caz. A fost o licitație în care PMB a favorizat pe față o firmă turcească în detrimentul unei firme românești.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din fericire, am înaintat o sesizare Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), apoi și Curtea de Apel București (CAB) – au demascat acest act de corupție și au anulat atribuirea inițială către firma turcească”, a explicat candidatul la PMB.

Firea ne-a tot promis 100 de tramvaie noi. Cel mai devreme, primele ajung în București în toamna lui 2021

Nicușor Dan spune că într-o țară normală, într-un astfel de caz, primarul general ar fi trebuit să demisioneze din funcție.

”Într-o astfel de situație, în orice țară normală, primarul în funcție și-ar fi dat demisia. Nu e cazul cu actualul primar. Ce e clar este că PMB și-a dorit din tot sufletul ca firma turcească să câștige. Dar, CNSC a găsit 6 nereguli în procedura de licitație și, cu toate că ele oricum erau cunoscute, PMB a contestat la CAB (...) Sper ca procurorii să lămurească de ce firme turcești câștigă mereu licitații pe tramvaie, troleibuze și autobuze în București”, a mai spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

El a mai arătat că Primăria a și secretizat documentele privind această licitație, așa că Nicușor Dan promite să le desecretizeze dacă ajunge primar.

Parcul Verdi - tun de 50 de milioane de euro

Al doilea subiect de la conferința lui Nicușor Dan a fost Parcul Verdi, ”un tun de 50 de milioane de euro al Administrației Firea”.

”A fost publicată zilele acestea o investigație pe acest subiect. Este cel mai mare tun al Administrației Firea, 50 de milioane de euro, de peste 10 ori prețul pieței! Ancheta dezvăluie o grupare de interese și complicități cu Primăria. Infracțiunea se putea vedea și din documente publice.

Primăria a negociat cu proprietarii inițial un preț de 1.100 de euro, fără să țină cont că e spațiu verde și poți construi mai puțin decât pe un teren. Deci, corect trebuia să fie 100 de euro. După ce s-au înțeles și s-au întâlnit, le-au dat 1.300 de euro”, a explicat Nicușor Dan.

El a acuzat-o pe Gabriela Firea că minte în legătură cu acest subiect.

”Ce face primarul PSD? Minte, ca de obicei. Zice că nu a avut nimic de-a face cu achiziția, că nu a făcut parte din comisie, însă membrii comisiei sunt oamenii ei de încredere. Îi găsiți în dispoziția prin care a fost numită comisia. Primarul general a susținut cu fervoare acest proiect în ședința CGMB. Ar fi comic, dacă nu ar fi tragic. În acea ședință, viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu a venit și a spus consilierilor generali: Fraților, nu vă fie frică de DNA! Azi e o zi istorică!. Ce se întâmplase atunci? Tudorel Toader o propunea pe Adina Florea la șefia DNA”, a mai adăugat acesta.

Iată aici investigația celor de la RISE Project.

”Nu voi face biletul de autobuz 6 lei”

În fine, ultimul subiect de pe lista conferinței a fost o campanie de dezinformare la adresa lui Nicușor Dan, potrivit căreia el ar urma să taie subvențiile de transport, iar o călătorie cu autobuzul ar urma să coste 6 lei. El dezminte, din nou, aceste afirmații.

”Continuă campania de dezinformare. Se spune public că voi elimina subvențiile și biletul de autobuz va costa 6 lei. Ne-am întors în anii '90 și PSD folosește o campanie de telefoane otrăvite. Bucureștenii sunt sunați și li se zice că subvenția va fi tăiată de mine și autobuzul va costa 6 lei călătoria.

Nicuşor Dan: Resping campania mincinoasă la adresa mea. Nu vor fi eliminate subvenţiile pe transport, căldură, ajutorul de handicap

Să fie clar: Subvenția nu va fi tăiată. E comic, chiar ridicol că cei care zic că vom tăia subvenția sunt fix ăia care nu o plătesc!

Dacă această administrație PSD rămâne la conducerea PMB, STB va intra în faliment și nu vom mai avea transport public deloc! Ăsta e adevărul, asta e realitatea cu care ne vom confrunta dacă administrația asta incompetentă va rămâne la putere în București”, a conchis Nicușor Dan.

Iată și conferința de presă:

https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/videos/386355559412051

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇