Nicuşor Dan spune că va desființa companiile lui Firea, iar unii directori vor zbura din Primărie, în frunte cu arhitectul-şef

Nicuşor Dan spune că va desființa companiile lui Firea, iar unii directori vor zbura din Primărie, în frunte cu arhitectul-şef

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Gabriela Firea şi cu el au şanse pentru a câştiga fotoliul de primar al Bucureştiului, iar în cazul în care el va fi câştigătorul ”unii dintre directorii din primărie vor zbura din prima”.

”Există doi candidaţi care au şanse, Gabriela Firea şi cu mine. Dacă un bucureştean vrea să scape de Gabriela Firea, trebuie să mă voteze pe mine. Acum suntem în turul 2 de fapt”, a declarat Nicuşor Dan, la TVR1, miercuri seară.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a mai adăugat că în cazul în care va câştiga alegerile locale pentru Primăria Bucureşti, unii dintre directori ”vor zbura”.

Unii dintre directori vor zbura din prima, cum este şeful Direcţiei Juridice, domnul Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie şi arhitectul- şef, Ştefan Dumitraşcu.

E foarte simplu, Legea Administraţiei Publice spune că faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni, dispune sancţiuni. Dacă vorbim de domnul Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, este suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef care a semnat şi el sute de autorizaţii anulate apoi”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Candidatul a explicat şi care este soluţia sa pentru companiile municipale.

”În  aceste companii, primăria a băgat cam 200 milioane de euro capital social, în condiţiile în care bugetul anual al primăriei este undeva la 900 milioane şi pierderile produse sunt undeva la 250 - 300 milioane euro, deci noi am pierdut cam o jumătate de miliard de euro, în 4 ani, cu aceste companii municipale. (...)

În linii mari le desfiinţăm şi trecem toţi oamenii, mai puţin directoratele, care sunt în plus şi care costă 10 milioane de lei pe lună, le transferăm la autorităţile din care vin şi acolo facem o evaluare”, a declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇