Mii de francezi au protestat față de vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale

A fost a doua zi de mobilizare în Franța, cu proteste sub sloganurile „Pentru libertate” şi „Contra dictaturii sanitare”. 

Mii de oameni au protestat la Paris și la Marsilia, dar majoritatea francezilor sunt în favoarea deciziei luate la 12 iulie de preşedintele Emmanuel Macron pentru ca personalul medical şi din alte profesii să fie vaccinat obligatoriu.                 

Extinderea permisului de sănătate (vaccinare completă sau test negativ recent) în majoritatea locurilor publice a fost în mare parte aprobată, potrivit unui sondaj publicat a doua zi după anunţ.             

ADVERTISING

Manifestaţia contra permisului de sănătate lansată de vestele galbene la Paris a fost marcată de tensiuni în apropiere de Gara Saint-Lazare. Poliţiştii au lansat gaze lacrimogene către manifestanţi.

Noi ciocniri au izbucnit pe bulevardul Champs-Élysées şi pe câteva străzi din jur, potrivit BFM TV. 

Mai mult de 4.000 de persoane la Marsilia

Potrivit unui bilanţ al Prefecturii, mai mult de 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Marsilia faţă de impunerea permisului de sănătate. Potrivit aceleiaşi surse, 2.500 de participanţi au fost înregistraţi în Aix-en-Provence, şi 600 în La Ciotat. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incidente au avut loc şi la Lyon, a indicat Prefectura din Rhône. Aproximativ o sută de manifestanţi au aruncat cu proiectile asupra Poliţiei. Aceştia din urmă s-au confruntat cu "indivizi violenţi şi hotărâţi", îmbrăcaţi în negru care au ridicat bariere. 

Aproximativ 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă pe străzile din Strasbourg faţă de permisul sanitar şi obigativitatea vaccinării, scandând "libertate, libertate" sau cerând demisia preşedintelui. 

Peste tot în lume, restricţiile sanitare cresc cu scopul de a limita impactul propagării vertiginoase a variantei Delta a coronavirusului în unităţile medicale. 

ADVERTISING

Pandemia a făcut deja 4,1 milioane de morţi de la sfârşitul lui 2019.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇