ÎPS Teodosie spune că el prețuiește femeile și a vorbit doar din Sfânta Scriptură: Să îl dea pe Dumnezeu în judecată!

ÎPS Teodosie spune că el prețuiește femeile și a vorbit doar din Sfânta Scriptură: Să îl dea pe Dumnezeu în judecată!

După ce duminică reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că afirmațiile IPS Teodosie cu privire la femei sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei, și acesta a susținut același lucru, precizând că el chiar prețuiește femeile.

”Cei care s-au scandalizat nu cunosc textul Sfintei Scripturi, eu doar am dat un răspuns la o întrebare, nu am spus din mintea mea, ci am citat precis, pentru că sunt specialist în Sfânta Scriptură și asta și predau la studenți.

Dacă Sfânta Scriptură aduce discriminări, cei care au această părere trebuie să-l dea pe Dumnezeu în judecată.

ADVERTISING

Ca să lărgesc răspunsul, femeia văzând fructul că este frumos la vedere, a luat și a gustat. Și apoi i-a dat și bărbatului său, iar Sf Apostol Pavel lămurește. Nu Adam a fost amăgit, ci femeia, ea s-a făcut călcătoare de poruncă. Eu nu am spus nimic în plus, doar am citat.

Cei care au dat în judecată o să afle și ei cu ocazia asta ce conține Sfânta Scriptură, care conține cuvintele lui Dumnezeu", a declarat IPS Teodosie la Antena3.

Mai mult, reprezentanul Bisericii susține că femeile sunt sensibile și pline de gusturi frumoase.

ADVERTISING

"Eu prețuiesc femeile, ele suportă mai multe greutăți. (...) Rolul femeii e copleșitor, eu prețuiesc femeia și ele pot să dea mărturie”, a punctat el.

Acesta a precizat că femeile au cel mai mare rol în educație și că afirmațiile respective nu îi aparțin.

Femeile sunt sensibile, pline de gusturi frumoase și pot să suporte mai multe dureri și greutăți decât bărbatul, întrec pe bărbați în jertfă. Femeile au cel mai mare rol în educație.

Eu nu vorbesc de la mine, niciodată nu am păreri personale privitor la Sfânta Scriptură, toate sunt de acolo și din teologia autentică.

ADVERTISING

Mie nu îmi aparține nimic, dacă cei de la CNCD vor să lupte cu Dumnezeu, rămâne să se lupte, eu propovăduiesc Sfânta Scriptură așa cum este ea scrisă", a mai spus el.

Amintim că IPS Teodosie se află în atenția CNCD după ce a spus că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în Biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇