Arhiepiscopia Tomisului îl apără pe IPS Teodosie, după declarațiile despre femei: Sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei

Arhiepiscopia Tomisului îl apără pe IPS Teodosie, după declarațiile despre femei: Sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că speră că CNCD nu va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut în România, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei.

„Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociaţia VeDem Just, cu privire la declarațiile IPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, IPS Teodosie doar a explicat care este poziția teologică a Bisericii Ortodoxe Române, cu privire la imposibilitatea hirotoniei femeii, „explicație din care presa a decupat afirmații interpretate în mod eronat ca fiind discriminatorii la adresa femeii”.

„Noi, clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Tomisului, sperăm că CNCD nu va realiza o premieră tristă pentru libertatea religioasă din România, și anume sancționarea textului Bibliei și a teologiei Bisericii Ortodoxe Române”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

IPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, a făcut recent o declarație controversată, în care a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”, potrivit Aleph News.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇