Arhiepiscopul Tomisului susține că Biserica nu discriminează femeia: Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul, dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri

Arhiepiscopul Tomisului susține că Biserica nu discriminează femeia: Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul, dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, afirmă că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece ”are condiţia slăbiciunilor sale”.

ÎPS Teodosie a fost întrebat joi după amiază, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, dacă nu acest fapt nu poate fi considerat discriminare. 

ÎPS Teodosie a afirmat că nu este discriminare, ci este vorba despre statutul bărbatului şi al femeii

“Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

ADVERTISING

Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul.

Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus 'În dureri vei naşte fii'. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Teodosie spune că e mare păcat că o familie de ortodocşi a botezat într-o familie catolică

Arhipiepiscopul Tomisului a fost întrebat în aceeași emisiune, ce este de făcut în cazul unor ortodocşi care au botezat într-o familie de catolici. 

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se caiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

În octombrie 2020, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

ADVERTISING

”Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulţi ani. E păcat?”, a spus bărbatul într-o intervenţie telefonică la emisiunea la care participa Arhiepiscopul Tomisului.

”Mare păcat”, a răspuns Teodosie.

”Duceţi-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti…sîrbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh.

Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇