Cât ar trebui să dormi în fiecare noapte ca să micșorezi riscul bolilor de inimă

Cât ar trebui să dormi în fiecare noapte ca să micșorezi riscul bolilor de inimă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un studiu recent realizat în SUA a arătat că persoanele care dorm 6 – 7 ore pe noapte – nici mai mult, nici mai puțin – au cel mai mic risc de a suferi un atac de cord sau un infarct.

Dacă dormim mai puțin de atât, dar și mai mult, riscul unui astfel de episod, ce poate fi letal, e cu 45% mai mare, relatează UPI.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au monitorizat timp de cinci ani obiceiurile de somn la peste 14.000 de persoane, în încercarea de a stabili care sunt cele care dezvoltă boli de inimă.

ADVERTISING

”Somnul este un factor ignorat de mulți, însă joacă un rol important în reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare”, a declarat autorul studiului, cercetătorul Kartik Gupta, de la Spitalul Henry Ford din Detroit, SUA, care a precizat că un somn de șase-șapte ore pe noapte este asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiace.

De asemenea, experții au subliniat că un factor important pentru menținerea sănătății îl joacă și calitatea somnului. Spre exemplu, persoanele care se confruntă cu apnee prezintă, de asemenea, un risc crescut de boli cardiovasculare.

ADVERTISING

Bolile de inimă pot fi cauzate de numeroși factori, precum vârsta înaintată, moștenirea genetică, însă obiceiurile de odihnă s-a dovedit că pot influența, de asemenea, declanșarea acestora.

Citește și

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇