Cât ar trebui să dormi în fiecare noapte ca să micșorezi riscul bolilor de inimă

Cât ar trebui să dormi în fiecare noapte ca să micșorezi riscul bolilor de inimă

Un studiu recent realizat în SUA a arătat că persoanele care dorm 6 – 7 ore pe noapte – nici mai mult, nici mai puțin – au cel mai mic risc de a suferi un atac de cord sau un infarct.

Dacă dormim mai puțin de atât, dar și mai mult, riscul unui astfel de episod, ce poate fi letal, e cu 45% mai mare, relatează UPI.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de știință au monitorizat timp de cinci ani obiceiurile de somn la peste 14.000 de persoane, în încercarea de a stabili care sunt cele care dezvoltă boli de inimă.

”Somnul este un factor ignorat de mulți, însă joacă un rol important în reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare”, a declarat autorul studiului, cercetătorul Kartik Gupta, de la Spitalul Henry Ford din Detroit, SUA, care a precizat că un somn de șase-șapte ore pe noapte este asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiace.

De asemenea, experții au subliniat că un factor important pentru menținerea sănătății îl joacă și calitatea somnului. Spre exemplu, persoanele care se confruntă cu apnee prezintă, de asemenea, un risc crescut de boli cardiovasculare.

Bolile de inimă pot fi cauzate de numeroși factori, precum vârsta înaintată, moștenirea genetică, însă obiceiurile de odihnă s-a dovedit că pot influența, de asemenea, declanșarea acestora.

Citește și


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!