Guvernul dă undă verde pentru calcularea ratei de incidență cu tot cu focare. Cum de s-a răzgândit Cîțu și de când intră în vigoare

Guvernul dă undă verde pentru calcularea ratei de incidență cu tot cu focare. Cum de s-a răzgândit Cîțu și de când intră în vigoare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât miercuri modificarea formulei de calcul a ratei de incidență, astfel că vor fi incluse și focarele de COVID.

Această măsură fusese anunțată de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu de mai multe săptămâni însă mai mulți oficiali, printre care chiar premierul Florin Cîțu, s-au declarat împotriva ei.

Voiculescu considera că actuala formulă nu oferea cifre conforme realității, în timp ce Cîțu a insistat că totul a fost în regulă până acum și că vrea argumente solide ca să facă schimbarea.

ADVERTISING

Astfel de focare au fost mai numeroase în ultimul an în spitale şi în centrele de îngrijire ale bătrânilor, astfel că fostul ministru a considerat că, fiind unități cu circuit relativ închis, nu e nevoie să fie afectat întreg orașul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată însă că premierul s-a lăsat convins. El a anunțat miercuri, după ședința de Guvern, că această nouă formulă de calcul va intra în vigoare peste două săptămâni, pentru a lăsa o perioadă de tranziție.

Cîțu și-a motivat schimbarea opiniei spunând că oricum nu se va schimba mare lucru, pentru că focarele au devenit mai puține, acum că mare parte din cei din spitale și azile au fost vaccinați.

Cîțu a mai spus că i-a fost argumentat că aceasta este formula folosită de epidemiologi în întreaga Uniune Europeană.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇