Farmaciștii nu sunt de vânzare!

Farmaciștii nu sunt de vânzare!

Ideea testării Covid în farmacii îi nemulţumeşte pe farmaciști.

Vă prezentăm mai jos punctul de vedere al lui Ovidiu Crișan, farmacist şi membru al Adunării Generale Naționale a Farmaciștilor din România, transmis joi pe adresa redacției SpotMedia.ro:

Vlad Voiculescu speră că prețul va fi rezonabil, "pentru ca oamenii să se poată testa".

Domnule ministru V.Voiculescu, Crișan Ovidiu, în calitate de farmacist, membru al Adunării General Naționale a Farmaciștilor din România din cadrul Colegiului Farmaciștilor din România, țin să va anunț că farmacistii oferă asistență farmaceutică neplătită de 30 ani și aceștia nu sunt de vânzare cum insinuati dumneavoastră, iar, atunci când doriți să ne băgați pe gât servicii non-farmaceutice, aplicaţi, vă rog, democrația învățată în Austria și organizați un sondaj așa cum se cuvine pentru marea masă a farmaciștilor înainte de a pasa responsabilități care nu ni se cuvin.

ADVERTISING

Farmacistii s-au dedicat profesiei de farmacist ajutând de fiecare dată statul român și pacientul aflat în nevoie.

Farmacistii, unicii specialiști ai medicamentului absolvenți ai unei facultăți foarte grele de lungă durata (5 ani), au fost obligați direct și indirect să ofere în ultimii 30 de ani servicii gratuite care nu intră în atribuțiile acestora, din cauza lacunelor legislative pe care clasa politică le-a lăsat în aer atâția ani.

Să nu uităm că și în perioada pandemică covid19 farmacistii nu au fost menajați și au fost obligați să muncească conform unor ordonanțe militare, fără a primi ceva în schimb, deși așa se cuvenea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Statul român în schimb ne-a pasat de-a lungul anilor mai multe obligații prin lacunele legislative oferind drepturi în numele patronilor de farmacii.

Testarea Covid-19 nu intră în atribuțiile farmacistului, fiind un act medical

În semn de respect față de farmaciști, recomand să vă prezentaţi public scuzele de rigoare cuvenite pentru această afirmație total nefericită prin care afirmați că farmacistii ar putea fi de vânzare, precum și modificarea ordonanței prin care faceți un abuz de putere prin obligarea farmaciștilor de a oferi un act medical care nu intră în competențele acestora.

Încetați să pasaţi responsabilitatea altora pe umerii farmaciștilor, serviciul cu scop de diagnosticare, testarea covid19 nu intră în atribuțiile farmacistului, fiind un act medical, nu farmaceutic.

ADVERTISING

Serviciul de testare COVID19 este un serviciu cu scop de diagnostic și trebuie să vină în complianță cu serviciile farmaceutice, nu să se suprapună, acest serviciu putând fi oferit în primul rând de cadrele medicale care oferă asistență medicală, nicidecum de către farmaciști.

În România, farmacistul este cadrul medical care oferă asistență farmaceutică și nu trebuie schimbat asta, deoarece pentru asta am fost pregătiți și pentru asta ar trebui să fim răsplătiți, așa cum se cuvine, nu ca și în ultimii 30 ani.

Calitatea sistemului medical din România din care fac parte farmacistii trebuie să se afle pe scala evoluției, nu pe scala regresiei.

Este necesar să repoziționăm sănătatea pacientului, poziția farmacistului și asistenței farmaceutice prin alte modificări legislative, nicidecum prin oferirea altor servicii care nu intră în atribuțiile farmaciștilor.

Citește integral AICI toate nemulţumirile şi sugestiile lui Ovidiu Crișan.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇