Corpul de control al premierului ar putea sesiza DIICOT pentru a afla daca Ștefan Voinea avea dreptul să acceseze bazele de date cu vaccinarea. Ce spune consilierul lui Voiculescu

Corpul de control al premierului ar putea sesiza DIICOT pentru a afla daca Ștefan Voinea avea dreptul să acceseze bazele de date cu vaccinarea. Ce spune consilierul lui Voiculescu

Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției și ar putea sesiza DIICOT pentru a verifica dacă Ștefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, avea dreptul să acceseze bazele de date cu vaccinarea.

G4Media.ro a anunțat informația pe surse, precizând că acest control în urma unor mai multe sesizări privind accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări.

ADVERTISING

Cîțu a trimis Corpul de Control la INSP, în urma unor atacuri cibernetice legate de vaccinare

Apoi, Ștefan Voinea, cel care coordonează activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare, a făcut pe Facebook câteva precizări.

„O nouă zi. Un nou fake news. După ce ieri am aflat că am fost infractor, azi aud că am un frate în Germania care a accesat ilegal baza de date RENV. Ok. Dacă nu ar fi o situație atât de absurdă și cu consecințe serioase, ar fi aproape amuzantă", a scris el pe Facebook.

ADVERTISING

Consilierul lui Voiculescu s-a legat de trei aspecte:

„1.Fratele meu e în România, este lector universitar la Jurnalism, locul unde cei care publică lucruri legate de persoana mea ar fi trebuit să învețe cum se verifică o știre. Fratele meu nu are nicio legătură profesională cu mine.

2.Nu am transmis nimănui parola de acces la RENV, am folosit-o eu, doar că fiind weekend și în deplasare cu familia am solicitat accesul ca să pot să lucrez. Da, chiar dacă era weekend. Contul de acces la RENV nu conține informații personale, nume sau CNP-uri, ci numai date statistice de interes public.

ADVERTISING

3.Am încercat apoi să mă conectez și pentru că eram pe drum am indicat care este adresa de IP fix (VPN) pe care o voi folosi. Acea adresă IP este alocată unui data center din Germania. Deși am anunțat colegilor din Minister noua adresă IP, am încercat conectarea, dar nu am reușit pentru că adresa nu fusese introdusă încă în lista acceptată de Registrul Electronic Național al Vaccinării", a scris el.

Miercuri, Ștefan Voinea a anunțat că Ministerul Sănătății nu mai are acces la o platformă care ar permite publicarea unor informații despre vaccinare și pandemie.

Consilierul lui Voiculescu s-a plâns că MS nu mai poate publica date despre vaccinare și pandemie UPDATE Problema s-a rezolvat

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇