Constanța a avut azi cea mai neagră zi din pandemie. Au fost impuse noi restricții Covid

Constanța a avut azi cea mai neagră zi din pandemie. Au fost impuse noi restricții Covid

Județul Constanța a înregistrat cel mai mare număr de victime raportate în 24 de ore de la începutul pandemiei.

Din cele 252 de decese raportate în țară, marți, 19 sunt din județul Constanța. Au murit 9 femei, cea mai în vârstă de 100 de ani, iar cea mai tânără de 53 de ani.

De asemenea, au pierdut lupta cu boala și 10 bărbați, cu vârste cuprinse între 62 și 93 de ani.

De la începutul pandemiei, în județul Constanța au fost confirmate 49.900 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 1.414 de persoane au murit.

ADVERTISING

În acest moment, sunt 405 persoane internate în județ.

Noi restricții

Autorităţile au impus mai multe restricţii în municipiul Constanţa după ce incidenţa a ajuns la 6,36 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Astfel, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00-05:00, pentru cei nevaccinați, fără motive întemeiate, cu declarație pe propria răspundere sau adevrință/legitimație de la locul de muncă.

De asemenea, la anumite categorii de activităţi, cum ar fi competiţii sportive, spectacole, concerte, evenimente private (nunţi, botezuri), conferinţe, workshop-uri sau în unităţile care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare, pot avea acces doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

România a înregistrat astăzi o creștere uriașă atât a numărului de infectări, cât și a deceselor Covid. Avem peste 15.000 de cazuri noi de Covid şi 252 de morţi. Doar 7 judeţe din ţară nu sunt roşii, iar în București, rata de infectare a trecut de 10 la mie. Totodată nu mai e niciun pat liber la ATI pentru pacienţii Covid.

Iată articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇