Urletele antivacciniste sau moartea logicii

Urletele antivacciniste sau moartea logicii

• De la bun început trebuie spus clar că urletele antivacciniste și conspiraționiste nu au nimic de-a face cu logica. La fel se întâmplă cu naționalismul exacerbat sau cu refuzul ultrareligiosului de a accepta argumentul ștințific.

Toate acestea vin din lipsa de cultură generată la noi de procentul masiv de analfabeți funcționali din societate. Fracturile de logică din discursul antivaccinist sunt ilare, dar, dincolo de aparența lor hazlie, stă necruțătoare realitatea morților de covid.

• Un zbârloi de avocat antivaccinist urlă pe România TV că vaccinul gripal se administrează înaintea pandemiei de gripă iar cel antiCovid a fost administrat în timpul pandemiei. Inividul pune carul înaintea boilor: la coronavirus pandemia a fost și oul și găina, abia apoi, din necesitate, a apărut vaccinul.

Să  lăsăm la o parte faptul că gripa este sezonieră, iar pandemia de covid este un fapt continuu și cu valuri, adică să lăsam la o parte confuzia ,,valului” de gripă cu valul de coronavirus. Hai să urmăm firul ,,logic” al respectivului: trebuie atunci să treacă pandemia, să lăsăm lumea să moară un deceniu, ca să producem un vaccin ,,sigur” și să-l administrăm înaintea unei pandemii care nu va semăna cu pandemia anterioară.

ADVERTISING

Asta o poți face doar în cazul în care pandemia va deveni și ea sezonieră, adică virusul va pleca în concediu în luna mai de exemplu și va reveni în august, altfel cum?

Dincolo de tâmpenia unui astfel de scenariu există o întrebare simplă, păi fără măsuri restrictive și protecția oferită de vaccin, câtă este ea, pandemia va trece de la sine? Și cu morții cum rămâne? Și mai zice lumea prin târg că alde Cîțu e cinic când vorbește despre cinism...

• Tot individul cu pricina – cum o fi trecut el examenele la Drept că și acolo logica e mama profesiei nu înțeleg – țipă că în Israel și vaccinații fac Covid și folosește argumentul acesta fals ca să-ți justifice nebunia intelectuală de a se împotrivi vaccinării. Păi dacă în Israel s-au vaccinat mai mult de 80% dintre cetățeni și virusul totuși circulă, nu este normal ca numărul celor vaccinați ce fac Covid să fie mai mare în raport cu nevaccinații care fac același Covid acolo decât la noi?

De ce în Israel, unde a fost vaccinată majoritatea populației cu 2 doze, a explodat numărul cazurilor de Covid? Ro Vaccinare explică

• Ce deranjează rărunchii și noada cu care gândește individul, ca toți antivacciniștii de altfel, sunt reatricțiile care sunt impuse nevaccinaților. Încă o dată, iar și iară, ce face un zăpăcit de zbârloi cu sănătatea lui e iarnă polară, iar politicile de sănătate publică sunt curată primăvară. Adică din nou trebuie spus, trebuie repetat obsesiv dacă este este nevoie, că nimeni nu are dreptul de a pune în pericol sănătatea celuilalt. În astfel de cazuri între brișca din palmă și virusul expirat pe clanță – pe gurița lor clănțoasă - nu este nicio diferență. Cinic vorbind, vorba lui Cîțu. Na că am ajuns să dau dreptate premierului, nu e a bună, plouă cu soare și se mănează zarzavatul în grădină.

• În ce privește urletele publice ale celor ce vor închise școlile, îl citez pe domnul Rafila, explică dumnealui cum stau lucrurile mai bine ca mine, iată:

S-a încercat acreditarea acestei idei şi continuă această încercare, să se spună că e mai agresiv virusul faţă de copii, virusul Delta, că sunt foarte multe cazuri grave, sunt mulţi care ajung la ATI. Cifrele afirmate şi de conducerea INSP îi contrazic pe aceşti oameni şi doar 3-4 la sută din cazurile spitalizate sunt copii şi tineri între 0 şi 18 ani şi 1,5 la sută din cazurile de ATI sunt copii şi adolescenţi între 0 şi 18 ani. Iar această categorie de persoane reprezintă cel puţin 25 la sută din populaţia României.

Mama lor de cifre, cifrele mint, vor urla antivacciniștii funcționali, să aruncăm la budă logica și să tragem apa după ea că ne contrează!

• Senatoarea Diana Șoșoacă a susținut că ,,vaccinul dă sterilitate pe trei generații”, într-un dialog cu Adriana Bahmuțeanu.

Traian Berbeceanu a replicat: No, acum, ăia care ați votat-o să ne explicați cum se poate ajunge la generațiile a doua și a treia dacă prima este deja sterilă.

Domnu' Traian, vă rog să nu luați la mișto pe doamna care a reușit performanța de a închide Youtube–ul Senatului României cu urletele sale antivacciniste de la tribuna dez-onorabilei instituții. Puteai și matale să fii mai cool și să transmiți un mesaj mai puțin contondent, de genul: teoriile conspiraționiste și antivacciniste dau sterilitate mentală pe trei generații celor ce cred în ele, dar nu și răspândacilor.

Rezultatul însă ar fi în ambele cazuri același, anume un torent de fraze ilogice, furioase și zgomotoase pentru că amestecarea unor lucruri parțial reale cu firimituri de adevăr și cu porții zdravene de minciună, adicătelea manipulatorii, se bazează pe încetineala cu care reacționează analfabeții funcționali dedulciți la conspirații. Pentru că fraza aia, domnule Berbeceanu, n-a fost adresată logicii dumitale, ci armatei de manipulați care cred în vorbele senatoarei și pentru care ironiile noastre nu au nicio valoare.

• Dincolo de ridicolul zicerii trebuie precizat – iar și iară - că lipsa de educație generează monștri nu doar lingvistici, ci mai grav, politici și sociali.

Iată cum explică situația politologul Cristian Pîrvulescu: Noi nu am luat în serios, vreme de decenii, o serie de cercetări care arătau că în România teoriile științifice sunt foarte puțin credibile. Vă dau un exemplu: în urmă cu 16 ani, un sondaj de opinie realizat de Academie arăta că aproape 50% dintre români credeau că Pământul e plat și 80% că teoria evoluției este falsă.

Faptul că am intrat în UE nu suplinește statul degeaba la școală, o spune chiar președintele Iohannis, care ar dori să conducă o Românie educată. Sunt de acord cu președintele cu condiția ca doamna senator Șoșoacă să fie lăsată repetentă la logică, iar dumnealui să recunoască faptul că s-a născut prea devreme pentru educația asta

• Mostră de dialog pe pagina de Facebook a AUR:

“Se fac aproape doi ani de când ne spălăm pe mâini cu săpun degeaba. Bătaie de joc mai mare la adresa poporului român nici că a existat vreodată", scrie un ins.

Un alt cititor i-a răspuns, cu trimitere la antivacciniști: "Se fac aproape doi ani de când stricați spirtul degeaba în loc să-l beți".

Nu mă pot abține, mă bag și eu: ,,Urletele antivacciniste nu vor fi înecate de tăria spirtului medicinal, chiar trecut prin pâine, pentru că acesta distruge neuronii folositori, iar ceilalți doi rămași vor zăngăni și mai tare în țeasta respectivilor”. Cam ca două nuci într-o baniță, cum zice descântecul.

• Însă cel mai mare pericol sunt politicienii care cred că dacă urlă și ei sau chiar cred urletele antivaccinișților pot câștiga procente electorale. Asta ar fi problema Guvernului, să facă ceva pentru a micșora impactul pandemiei care să-i lase pe indivizi fără muniție, adică fără urlete pe antivacciniști și fără procente pe politicienii extremiști.

Iar premierul Cițu, cu acuzația lui de cinism adresată hodoronc-tronc manifestanților în contra restricțiilor, nu face nimic altceva decât să toarne gaz pe foc. Iar turnatul gazului pe foc nu este nicicum o chestiune logică, ci doar o crimă împotriva ei anunțată public. Adică, să-mi fie cu iertare, tot un soi de urlet antivaccinist.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇