Clotilde Armand inaugurează azi Promenada Verde - primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud

Clotilde Armand inaugurează azi Promenada Verde - primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că vineri va fi inaugurată Promenada Verde – primul spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.

„Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. Administrația Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci și coșuri de gunoi și a amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestuia. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloților”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISING

Primarul menționează până la sfârșitul mandatului și-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1.

"Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai", a continuat Armand.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai exact, spune edilul, Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport.

Armand notează că, în cadrul proiectului "Promenada Verde", Primăria Sectorului 1 și-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi.

"Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA, care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1", a adăugat Armand.

ADVERTISING

Primarul a precizat că, pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate pe Bd. Bucureştii Noi, la nr. 245.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇