Cîţu confirmă relaxarea dorită de BOR pentru slujba de Paşte. Anunţul lui Kelemen Hunor pentru catolici

Cîţu confirmă relaxarea dorită de BOR pentru slujba de Paşte. Anunţul lui Kelemen Hunor pentru catolici

Intervalul orar al restricțiilor pentru slujba de Înviere va fi adaptat, în așa fel încât credincioșii să poată participa fizic, a anunțat, joi, Florin Cîțu.

Premierul a cerut cultelor să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinare.

„Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară.

ADVERTISING

Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Soluția spre care se merge este adaptarea intervalului orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la slujba de Înviere sau la sărbătorile fiecărui cult religios, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În același timp, am făcut apel la reprezentanții cultelor religioase să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populație ne va ajuta să depășim cât mai curând pandemia și cu cât mai puțini români afectați de virus”, adaugă premierul.

Un alt subiect important abordat a fost legat de o serie de modificări pe care reprezentanții cultelor le consideră necesare, în privința înmormântării celor decedați din cauza infectării cu noul coronavirus: „În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține”.

ADVERTISING

Patriarhia Română a anunțat deja că slujba de Înviere se va desfășura normal. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu mașina.

Autorităţile pregătesc restricții mai dure: Magazine închise de la 18:00, oamenii nu au voie afară după ora 20:00 (Surse)

Kelemen Hunor, despre Sâmbăta Paștelui Catolic

Kelemen Hunor a vorbit și despre Paștele Catolic, de pe 4 aprilie.

„Împreună cu premierul Florin Cîț̦u, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște.

Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇