Ce spune Nicuşor Dan despre majorarea tarifelor STB

Ce spune Nicuşor Dan despre majorarea tarifelor STB

O decizie privind majorarea tarifului STB poate fi luată doar după ce mijloacele de transport public vor fi curate și vor respecta orarul de circulație, crede primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Declaraţia sa vine în contextul în care şeful STB a vorbit recent despre o majorare de tarif la 3 lei pentru o călătorie.

"Pentru moment eu am două urgențe pe care le-am transmis societății de transport public. S-au făcut ceva progrese în fiecare dintre ele. Îmi doresc ca transportul public să fie mult mai curat decât am văzut până acum.

ADVERTISING

Al doilea lucru pe care vreau să îl facem este ca orarul să fie respectat de către fiecare dintre autobuze, troleibuze și tramvaie”, a explicat edilul Capitalei, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Nicuşor Dan crede că există progrese deja în aceste domenii.

„Eu cred că suntem aproape de aceste două lucruri pe care bucureștenii și le doresc - transportul public să fie curat și să vină la timp. După ce aceste lucruri vor fi realizate, putem discuta detalii. (...) Eu vreau să realizăm aceste două lucruri până în vară”, a adăugat primarul Dan.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe 14 mai, directorul Societății de Transport București (STB) SA, Adrian Criț, spunea că i s-ar părea corect ca o călătorie cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul să coste 3 lei.

Acest preț ar urma să se perceapă pentru o călătorie de maximum o oră, dar în care călătorul să poată schimba mijloace de transport.

Acum o călătorie costă 1,3 lei, însă doar dacă o plăteşti prin SMS poţi călători o oră în baza achitării unei singure călătorii.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇