Cazul femeii ucise de câini: Poliția locală s-a dus azi pe teren și a mai găsit maidanezi la locul tragediei. Războiul acuzațiilor continuă

Cazul femeii ucise de câini: Poliția locală s-a dus azi pe teren și a mai găsit maidanezi la locul tragediei. Războiul acuzațiilor continuă

În cazul femeii ucise de câini sâmbătă continuă şi azi războiul între autorităţi. Nimeni nu îşi asumă nimic, vina e aruncată peste gard.

Astfel, Primăria Sectorului 6 anunţă că Poliţia Locală a fost marţi dimineaţă la locul tragediei şi a văzut pe câmp că încă erau maidanezi.

În plus, aceeaşi susră spune că doar în 2023 a făcut 83 de sesizări la ASPA pentru ridicarea câinilor identificaţi, iar prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele.

Primăria mai spune că din 2019 ASPA avea doi ani să organizeze recensământul câinilor fără stăpân şi era obligatoriu să fie gata în doi ani, adică în 2022.

ADVERTISING

”Potrivit raportul Poliţiei Locale Sector 6, de la începutul anului şi până în prezent, din cele 83 de sesizări trimise către ASPA pentru ridicarea câinilor identificaţi, prinzătorii au sosit doar la 7 dintre ele. Astăzi, la locul tragediei, la ora 9.00, pe câmp erau încă maidanezi. Poliţiştii locali Sector 6 i-au fotografiat şi au sesizat ASPA prin dispecerat”, precizează Primăria Sector 6, condusă de Ciprian Ciucu.

Între timp, doar unul a fost capturat de către prinzători.

”Zilele trecute au fost prinşi alţi 5, conform monitorizării PLS6”, se mai arată în mesaj.

ADVERTISING

La rândul său, ASPA a precizat că, în cursul anului 2022, a capturat aproximativ 1.700 de câini, iar cei mai mulţi de pe raza Sectorului 6, respectiv 381.

Instituţia mai arăta că rolul său este de a captura câinii fără stăpân de pe domeniul public, în timp ce poliţiile locale şi poliţia naţională pot verifica dacă animalele sunt sterilizate şi microcipate, dacă sunt ţinute pe proprietăţi private îngrădite corespunzător, în aşa fel încât acestea să nu aibă acces să iasă pe domeniul public.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇