Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti spune că la înmormântarea celor cu Covid pot participa până la 300 de oameni

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti spune că la înmormântarea celor cu Covid pot participa până la 300 de oameni

Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a spus, joi, că la înmormântarea oamenilor care aveau Covid pot participa până la 300 de persoane.

În contextul declarațiilor făcute de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre schimbările regulilor pentru înmormântare, Percă a declarat că la înmormântările acestea pot lua parte „100, 200, 300 de persoane”.

"Familiile pot să ştie că poate avea loc o celebrare religioasă. Cum s-a specificat, celebrările liturgice nu sunt adunări publice, deci este permisă o participare a credincioşilor cu respectarea regulilor de distanţare.

ADVERTISING

Bineînţeles că sunt multe biserici sau capele care sunt neîncăpătoare şi în acest caz o parte (a apropiaţilor defunctului - n.red.) poate să rămână afară", a spus Percă.

El a menţionat că va fi respectată "demnitatea persoanei prin îmbrăcare, cu un eventual control din partea familiei, care poate să aibă acces".

Așa cum anunțase și ministrul Sănătății, Percă a precizat că  va fi găsită "o formă de vizitare a bolnavilor" de către preoţi la ATI, "pentru că aceştia, de obicei, spovedesc şi împărtăşesc bolnavii".

ADVERTISING

Arhiepiscopul de Bucureşti a vorbit și despre așezarea sicriului în biserică sau în capelă, punctând că acest lucru "depindea foarte mult de împrejurări".

"Sunt cimitire care au capele şi cimitire care nu au capele şi partea mai tristă era atunci când cel decedat era scos din spital şi era dus pe marginea mormântului.

Aici s-a creat o problemă dureroasă. Dar acolo unde erau capele s-au putut aşeza şi în faţa capelei sau în capelă, temporar, pentru o oră, două, trei, cât puteau să facă celebrarea religioasă", a explicat înaltul ierarh.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇