Aproape 200 de angajați de la Protecţia Copilului Argeş și un sfert dintre beneficiari au fost infectați cu COVID

Aproape 200 de angajați de la Protecţia Copilului Argeş și un sfert dintre beneficiari au fost infectați cu COVID

Aproape 200 de angajaţi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş şi un sfert dintre persoanele internate în centrele aflate în subordinea acestei instituţii au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 de la debutul pandemiei.

În prezent, peste 100 de persoane – angajaţi şi beneficiari din aceste centre – suferă de COVID-19, iar în patru aşezăminte sociale au fost declarate focare de infectare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform datelor furnizate luni de DGASPC Argeş, 192 dintre cei 925 de salariaţi ai centrelor rezidenţiale din judeţ au fost infectaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

În prezent, mai sunt confirmaţi ca fiind infectaţi 43 de angajaţi ai acestor centre.

Cea mai gravă situaţie este la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, unde 13 dintre salariaţi au COVID-19, dar şi la Casa de Tip Familial Câmpulung unde 10 angajați sunt infectaţi.

Totodată, la Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şase angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Un sfert dintre beneficiari, infectați

Aproape un sfert dintre rezidenţii din centrele medico-sociale ale DGASPC Argeş au fost şi ei infectaţi.

Astfel, conform datelor oficiale, din totalul de 822 de beneficiari, au fost infectaţi cu noul coronavirus 195 de beneficiari, iar statisticile valabile luni, 16 noiembrie, arată că sunt confirmaţi pozitiv cu COVID-19, un număr de 64 de beneficiari.

Dintre aceştia,  54 sunt de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, iar cinci de la Casa de Tip Familial Câmpulung. Totodată, 29 dintre cei bolnavi sunt internaţi în spitale.

„La nivelul centrelor rezidenţiale pentru copii şi adulţi din subordinea instituţiei noastre, în acest moment sunt declarate patru focare. Este vorba despre Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Tigveni, Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Călineşti şi Centrul de Tip Familial Găvana Piteşti (un apartament din cele 5 ale centrului, focar neînchis încă, prin dispoziţia DSP Argeş) şi Casa de Tip Familial Câmpulung”, precizează DGASPC Argeş într-un comunicat dat publicităţii luni.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!