Acuzații de viol și prostituție cu minori, la Direcția pentru Protecția Copilului Sector 4

Acuzații de viol și prostituție cu minori, la Direcția pentru Protecția Copilului Sector 4

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie Vişinel Bălan a reclamat, miercuri, că ar exista o reţea de prostituţie în Sectorul 4, condusă chiar de un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

Bălan susţine că acest angajat "a fost pontat mai bine de 4 ani, deşi nu a trecut pe la muncă”.

ADVERTISING

„Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.  Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a scris pe Facebook Vişinel Bălan.

Ulterior acestor acuzaţii, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au transmis că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a sesizat poliţia, încă din luna decembrie a anului trecut, iar plângerea a fost direcţionată ulterior către DIIICOT, pentru a investiga situaţia semnalată şi pentru a dispune măsurile legale în regim de urgenţă.

"Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul parteneriatului realizat cu autoritatea locală, pentru a preveni şi a identifica situaţii cu potenţial de risc la care ar putea fi expuşi minorii aflaţi sub supraveghere”, se mai arată în comunicatul PS4, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Primăria condusă de Daniel Băluţă nu arată exact ce anume a sesizat şi nici dacă poliția a intervenit în vreun fel.

Miercuri seară a apărut o reacţie şi de la Ministerul Familiei.

Ministrul Natalia Intotero şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Rareş Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor corp de control la DGASPC Sector 4.

Controlul vizează verificarea modului în care au fost respectate procedurile şi prevederile legale în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

ADVERTISING

„Din acţiunea de control vor face parte reprezentaţi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie”, anunţă ministerul citat de News.ro.

Cazul de la Bucureşti apare după ce ieri am aflat că doi angajați de la Protecția Copilului Mehedinţi sunt acuzați de viol și abuz sexual față de șase copii și un tânăr, aflați în sistemul de protecție specială. Un instructor pentru educaţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin şi un paznic de la Protecţia Copilului Mehedinţi au fost arestaţi preventiv, în acest caz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇