În Mexic este atât de cald încât maimuțele urlătoare cad moarte din copaci

În Mexic este atât de cald încât maimuțele urlătoare cad moarte din copaci

Cel puțin 83 de maimuțe cunoscute pentru strigătele lor răgușite au fost găsite moarte în statul Tabasco, situat pe coasta Golfului Mexic, unde se estimează că temperaturile vor depăși 45°C în această săptămână.

Alte maimuțe au fost salvate de localnici, iar 5 au fost duse de urgență la un veterinar local care s-a luptat să le salveze.

„Au ajuns în stare critică, cu deshidratare și febră", a declarat doctorul Sergio Valenzuela.

Agenția de protecție civilă din Tabasco a atribuit decesele deshidratării. O sursă din cadrul agenției a declarat că a fost confirmată moartea maimuțelor în trei zone din acest stat, potrivit Sky News.

ADVERTISING

„Este din cauza căldurii foarte puternice. Vizitez statele de mult timp și niciodată nu am simțit-o atât de mult ca acum", a declarat președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care este din Tabasco, întrebat despre moartea primatelor.

Ministerul Mediului din Mexic coordonează eforturile pentru a rezolva problema morții maimuțelor, pe care a atribuit-o mai multor motive posibile, printre care „valuri de căldură, deshidratare, malnutriție sau stropirea culturilor cu substanțe chimice toxice".

ADVERTISING

Maimuța urlătoare este clasificată ca fiind vulnerabilă, fiind pe „lista roșie” a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Cel puțin nouă orașe din Mexic au stabilit recorduri de temperatură, iar Ciudad Victoria, în statul de frontieră Tamaulipas, a înregistrat o temperatură de 47 de grade Celsius.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇