1 din 5 adulți din SUA nu-și dorește copii și nici nu regretă mai târziu

1 din 5 adulți din SUA nu-și dorește copii și nici nu regretă mai târziu

Un studiu realizat în statul american Michigan a scos la iveală faptul că unul din cinci adulți nu-și dorește copii. Mai mult, nici nu ajunge să regrete această decizie mai târziu.

Deși poate părea că numărul celor care nu vor copii și nu ajung să aibă este mare, în realitate este uriaș, pentru că este chiar oglinda SUA, spun autorii studiului, oameni de știință de la Michigan State University.

„20,9% dintre adulții din Michigan nu își doresc copii, ceea ce se potrivește îndeaproape cu estimarea noastră anterioară de 21,6% și înseamnă că peste 1,6 milioane de oameni din Michigan nu au copii”, a declarat unul dintre autorii studiului, Jennifer Watling Neal, profesor de psihologie la universitatea menționată.

ADVERTISING

„Michiganul este asemănător din punct de vedere demografic cu SUA în ansamblu, așa că acest lucru ar putea însemna că între 50 și 60 de milioane de americani nu au copii”, a adăugat ea.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că tendința s-a aplicat pe toate categoriile demografice.

La fel de interesant e și faptul că nu apar regrete ulterior la aceste persoane, așa cum ar fi fost mulți tentați să creadă, scrie Futurism.

Studiul, realizat pe 1.000 de adulți, a arătat că perechile fără copii nu au avut mai multe regrete mai târziu în viață decât părinții, se arată într-un raport publicat de jurnalul PLOS ONE.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇