Descoperire neașteptată și în premieră: Vechii greci se căsătoreau în familie. Și nu e vorba despre cei de viță nobilă

Descoperire neașteptată și în premieră: Vechii greci se căsătoreau în familie. Și nu e vorba despre cei de viță nobilă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Recente analize ADN realizate pe reprezentanți ai civilizației minoice au dezvăluit, printre altele, aspecte inedite privind regulile căsătoriei în Creta străveche.

Concret, după analiza a peste 100 de genomuri ale unor indivizi care au trăit în Epoca Bronzului pe insula Creta, oamenii de știință de la Institutul Max Plank au ajuns la concluzia că mariajele, în perioada respectivă, se bazau, în special, pe legături de rudenie, scrie IFL Science, care citează un raport apărut în jurnalul Nature Ecology and Evolution.

ADVERTISING

Pentru populația Cretei de acum 4.000 de ani, dar și pentru cea de pe alte insule din zona Greciei sau chiar în zona continentală era un fapt comun ca verii primari să se căsătorească între ei.

Un alt aspect interesant este că bărbații nu părăseau casa părinților nici la vârsta adultă, iar familia se perpetua astfel prin intermediul rudelor cele mai apropiate.

Acesta este un caz unicat pentru perioada de timp respectivă, cu atât mai mult cu cât implică oamenii de rând și nu familiile princiare, a explicat Eirini Skourtanioti, unul dintre autorii studiului.

ADVERTISING

Nu se cunosc încă motivele pentru care civilizația minoică a adoptat un astfel de tipar neobișnuit de a-și întemeia familiile. O ipoteză ar fi aceea că familiile urmăreau ca pământul aflat în proprietatea lor să nu fie divizat, a declarat un alt autor al studiului, Philipp Stockhammer.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇