Acesta este tipul de poluare care micșorează șansele bărbaților de a avea urmași

Acesta este tipul de poluare care micșorează șansele bărbaților de a avea urmași

Despre poluare se știe că afectează sănătatea într-o multitudine de feluri. Un nou studiu a arătat că aceasta ne lasă însă și fără urmași.

Afectați sunt bărbații, a căror spermă are de pierdut în ceea ce privește motilitatea, a relevat un studiu realizat pe 33.876 de bărbați din China.

Cercetarea a arătat că cei care locuiau în zone cu poluare mare în aer, unde aerul era încărcat mai ales cu particule mici, solide sau lichide, constând în praf, mizerie, fum sau funingine, aveau cel mai mult de suferit.

ADVERTISING

Oamenii de știință din Shanghai, cei care au realizat studiul, spun că mai cu seamă acest tip de poluare, cu particule mici, invizibile cu ochiul liber, este cea mai periculoasă, pentru că ajunge adânc în plămâni și apoi în sistemul circulator, relatează IFL Science.

S-a observat că bărbații expuși mai ales acestui tip de poluare aveau sperma de cea mai proastă calitate (fără prea multe șanse de a produce urmași), din cauza motilității reduse.

Cercetări anterioare au arătat că poluarea duce la probleme cardiovasculare, demență, autism, pierderea vederii, mărind inclusiv predispoziția la suicid.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇