Zeci de medici de familie din Cluj Napoca nu s-au putut vaccina antiCovid. Unde au întâmpinat probleme

Zeci de medici de familie din Cluj Napoca nu s-au putut vaccina antiCovid. Unde au întâmpinat probleme

Cu toate că s-au programat în platforma electronică creată de STS, zeci de medici de familie din Cluj Napoca nu au reușit să ve vaccineze vineri dimineață antiCovid.

În momentul în care au ajuns la centrele de vaccinare, aceștia au constatat că programările lor erau dublate și nu s-au putut vaccina.

”După ce au obținut programarea, la fața locului au fost refuzați de la vaccinare, pe motiv că centrele de vaccinare nu văd persoanele care au programare și ca urmare s-au suprapus programările. Au fost rugați să se reprogrameze după data de 18 ianuarie”, a declarat reprezentanta medicilor de familie din Cluj, Emiliana Costiug, pentru Europa FM.

ADVERTISING

Potrivit acesteia, medicii din județ au dificultăți mari în a utiliza platforma prin care se programează la vaccinare.

Medicii de familie s-au programat cu foarte mari dificultăți pe platformă. Platforma este foarte greu accesibilă, inclusiv pentru noi”, a subliniat Emiliana Costiug.

ADVERTISING

Însă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul colonel Valeriu Gheorghiță, afirmă că de fapt problema nu ține de platforma de programare.

Practic, s-au suprapus programările personalului propriu din acel spital, persoanele care aveau deja o programare efectuată în platorma infromatică.

Programările din Spitalul Județean Cluj nu au fost introduse efectiv în platforma informatică, urmau să fie introduse, dar ele erau programate pe sistemul de programare din spital pentru ziua respectivă, la care s-au adăugat persoanele care erau deja programate în platforma informatică. Eu le-am transmis să fie prioritizate toate persoanele care au programare făcută”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Europa FM.

ADVERTISING

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇