Virusul HIV poate fi ținut sub control în mod natural? Secretul unei comunități

Virusul HIV poate fi ținut sub control în mod natural? Secretul unei comunități

Un grup deloc mic de purtători ai virusului HIV din Congo pare să dețină un secret. Oamenii de știință au descoperit că acest grup, care reprezintă 4% dintre persoanele infectate cu HIV din Congo, reușeşte să țină sub control virusul în mod natural, fără a se folosi de medicamente.

Statisticile mondiale arată că mai puțin de 1% dintre persoanele cu HIV pot face acest lucru, relatează BBC.

Descoperirea naște speranța unui vaccin sau a unui eventual tratament pentru SIDA, spun oamenii de știință într-un raport publicat de eBioMedicine, parte din familia de jurnale medicale ale prestigiosului The Lancet.

ADVERTISING

”Asta ar putea însemna că e ceva (boala, SIDA - n.red.) ce am putea vindeca”, a declarat Mary Rodgers, autoarea studiului la care au luat parte mai multe universități de top din lume.

În cadrul cercetării, s-a mai descoperit și că un grup care reprezintă 1% dintre persoanele infectate cu HIV din Camerun reușesc să facă același lucru, să controleze virusul în mod natural, fără a se folosi de medicamente.

Citește și Prima persoană vindecată de HIV a murit de cancer, la 54 de ani

În cadrul studiului, au fost monitorizate, în perioada 1987 - 2019, persoane infectate care au trăit sau trăiesc cu virusul.

ADVERTISING

În mod normal, o persoană infectată trebuie să ia zilnic medicamente anti-retrovirale.

Studii ulterioare vor aprofunda modul în care reușesc să nu se îmbolnăvească cei infectați, fără a apela la medicamente.

HIV a ajuns în atenția întregului mapamond în anii '80. De atunci a infectat 76 de milioane de oameni. În prezent, 38 de milioane de oameni de pe glob trăiesc cu virusul.

Vezi și 13% dintre decesele din UE sunt legate de poluare. 1 din 5 români moare din cauza poluării

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇