Vaccinarea cu Johnson & Johnson în România începe săptămâna viitoare

Vaccinarea cu Johnson & Johnson în România începe săptămâna viitoare

Începând de săptămâna următoare, serul Johnson & Johnson va ajunge în centrele din țară, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Asta după ce Agenția Europeană a Medicamentului a stabilit că beneficiile imunizării cu acest ser depășesc riscurile.

”Așteptăm un comunicat de la compania Johnson&Johnson în ceea ce privește livrările următoare de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și a decide în ce formă vom folosi vaccinul.

Dar, categoric, de săptămâna următoare vor fi puse în centre, foarte probabil că vor fi folosite în centre precum drive-thru, în centre mobile și pot fi alocate și către medicii de familie.

Cu siguranță va fi mult ușurat procesul de vaccinare, ținând cont că va fi vorba de o singură doză”, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiță, citat de Antena3.

România a primit deja primele doze cu acest ser, dar s-a sistat distribuirea lor în centre după de Johnson & Johnson a anunțat că sistează livrările în UE.

Decizia a fost luată după ce, săptămâna trecută, Statele Unite au suspendat inocularea cu acest ser în urma apariției unor cazuri de cheaguri de sânge.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea antiCovid recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinarea cu serul Johnson & Johnson:

  • dificultăți de respirație;
  • durere în piept;
  • umflarea picioarelor;
  • durere abdominală puternică și persistentă;
  • dureri de cap persistente;
  • vedere încețoșată;
  • pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

👍 Vaccinul Johnson&Johnson este sigur și eficient! ℹ️ Concluziile EMA 20.04.2021 în ceea ce privește vaccinul...

Publicată de RO Vaccinare pe Marţi, 20 aprilie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!