Un medicament pentru migrene s-a dovedit eficient pentru scăderea în greutate

Un medicament pentru migrene s-a dovedit eficient pentru scăderea în greutate

Triptanul, medicament pentru migrene prescris în mod obișnuit, ar putea fi folosit în tratarea obezității, sunt de părere oamenii de știință, care l-au testat deocamdată cu succes pe șoareci.

În studiile efectuate pe șoareci obezi, oamenii de știință de la UT Southwestern, din SUA, au descoperit că o doză zilnică de triptan a făcut ca rozătoarele să mănânce mai puțin și să scadă în greutate pe parcursul unei luni, scrie Science Daily, care citează un raport publicat de Journal of Experimental Medicine.

ADVERTISING

”Am arătat că există un potențial real de a reutiliza medicamentul – despre care se știe deja că este sigur - pentru suprimarea poftei de mâncare și scăderea  în greutate”, a declarat dr. Chen Liu, implicat în studiu.

În cadrul cercetării, au fost testate 6 medicamente pentru migrene, din care 4 au funcționat în sensul scăderii în greutate. Cel mai promițător pare cel numit frovatriptan, care a făcut ca șoarecii care l-au primit zilnic să scadă 3,6% din greutatea corporală în numai 24 de zile.

ADVERTISING

De menționat e că, în tot acest timp, șoarecii au avut o dietă plină de grăsimi. Cu toate acestea, cei care au primit acest medicament au mâncat mai puțin decât ceilalți.

”Am descoperit că aceste medicamente, în special unul dintre ele, pot scădea greutatea corporală și pot îmbunătăți metabolismul glucozei în mai puțin de o lună, ceea ce este destul de impresionant”, a mai spus dr. Liu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇