Dieta care ameliorează disfuncțiile erectile

Dieta care ameliorează disfuncțiile erectile

Disfuncția erectilă devine o problemă a zilelor noastre. Însă pentru majoritatea problemelor există și o rezolvare, iar în acest caz oamenii de știință spun că aceasta ar fi dieta mediteraneană.

Un studiu realizat pe 250 de bărbați cu vârsta medie de 56 de ani, atât cu hipertensiune, cât și cu disfuncții erectile, a arătat că o astfel de abordare poate ține ambele probleme sub control, arată un raport prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie – ESC 2021.

Trecerea pe o astfel de alimentație s-a tradus printr-o capacitate mai mare de a face exerciții fizice, prin artere mai sănătoase, un nivel mai mare de testosteron și o performanță sexuală mai bună, a explicat autorul studiului, Athanasios Angelis, din partea Universității din Atena, Grecia, conform IFL Science.

ADVERTISING

Citește și Între somn și sex există o legătură foarte strânsă. Mai ales în cazul femeilor

De fapt, disfuncțiile erectile merg mână în mână cu probleme circulatorii – arterele își pierd abilitatea de a se dilata, afectând inclusiv organul genital. Iar asta poate avea drept cauză presiunea arterială mare.

De fapt, hipertensiunea poate face ca riscul de disfuncții erectile să fie de două ori mai mare.

Dieta mediteraneană ține sub control hipertensiunea, ajutând astfel și în cazul disfuncțiilor erectile, explică oamenii de știință.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Studiul a arătat că, cu cât subiecții s-au abătut mai puțin de la acest plan alimentar, cu atât mai puține probleme în dormitor au avut.

Vezi și 3 în 1! Un nou gel contraceptiv împiedică sarcina, mărește libidoul și reduce riscul de a lua boli cu transmitere sexuală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇