3 în 1! Un nou gel contraceptiv împiedică sarcina, mărește libidoul și reduce riscul de a lua boli cu transmitere sexuală

Un nou produs destinat atât femeilor, cât și bărbaților s-a dovedit că împiedică sarcina, mărește libidoul și reduce riscul de a lua boli cu transmitere sexuală. Cam tot ce un om activ din punct de vedere sexual își poate dori.

Conceput de oameni de știință de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, acesta este sub forma unui gel și poate fi folosit atât de bărbat, cât și de către femeie. Cel puțin în teorie, pentru că deocamdată a fost testat doar pe șoareci, conform IFL Science.

Însă rezultatele sunt îmbucurătoare, spun oamenii de știință, care menționează că e mult mai sigur în prevenirea sarcinilor decât alte produse contraceptive și mărește siguranța și calitatea actului sexual, după cum a explicat profesorul Ke Cheng, autorul studiului.

ADVERTISING

Produsul are la bază trei ingredinte, toate aprobate de FDA. Gossypol-ul inhibă motilitatea spermatozoizilor, studii anterioare demonstrând că e un bun contraceptiv, Tenofovir-ul este eficient împotriva virusurilor, inclusiv în cazul HIV, fiind deja folosit în acest sens, iar Nitroglycerina mărind fluxul sanguin local, ceea ce creşte libidoul.

Te-ar putea interesa și 60 de ani de la lansarea pastilei anticoncepționale, o pilulă care a schimbat lumea

În plus, gelul are un pH de 4,5, același cu cel al vaginului, așa că metodele de apărare naturale ale organismului nu sunt diminuate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Folosit pe femele cobai, lăsate în cușcă cu masculi, nu au apărut sarcini peste 22 de zile. În grupul ”de control”, unde nu s-a folosit gelul, toate femelele au rămas gestante.

Folosit pe masculi din aceeași specie, s-a observat că aceștia s-au împerecheat cu mult mai des, ceea ce sugerează că ar putea fi folosit și în cazul disfuncțiilor erectile.

Vezi și Anticoncepționalele și Covid-19. Ce s-a descoperit despre femeile care iau contraceptive orale

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇