Val de critici pentru primul dispozitiv de slăbit lansat pe piață. E asemănat cu metodele de tortură medievale

Val de critici pentru primul dispozitiv de slăbit lansat pe piață. E asemănat cu metodele de tortură medievale

Era vremea să fie inventat un dispozitiv pentru slăbit. Dar nu așa, cred oameni din lumea întreagă, care s-au arătat indignați că știința atât a putut.

Concret, oamenii de știință de la Universitatea Otago, din Noua Zeelandă, au testat cu succes, spun ei, un dispozitiv care se plasează pe dinți și care nu permite deschiderea gurii mai mult de doi milimetri, adică doar atât cât cei care îl poartă să poată să soarbă un lichid, mai slab caloric decât hrana solidă.

Dispozitivul constă într-un set de magneți, instalați pe molari, care nici măcar nu pot fi ascunși foarte ușor, după cum au declarat cei care l-au testat.

ADVERTISING

A fost încercat pe 7 pacienți obezi timp de două săptămâni, timp în care subiecții au slăbit, în medie, 6,36 kilograme și s-au declarat motivați să continue.

Citește și Migdalele chiar nu îngrașă așa de mult, pentru că nu toate caloriile sunt absorbite – Studiu

”Este non-invaziv, reversibil, economic și o alternativă atractivă la procedurile chirurgicale”, așa a fost prezentat dispozitivul într-un raport publicat de British Dental Journal și citat de IFL Science.

Însă, pe Internet, invenția nu a fost primită deloc cu entuziasm, dimpotrivă. A fost asemănată chiar cu metodele medievale de tortură.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inventatorii s-au simțit obligați să revină ulterior cu o lămurire, transmițând că dispozitivul nu reprezintă o metodă de slăbire pe termen lung sau scurt, ci un ajutor pentru cei care trebuie să sufere anumite operații și pentru asta trebuie să scadă întâi în greutate.

Vezi și Chiar te ajută cafeaua să arzi grăsimile? Da, dar într-un anumit moment al zilei!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇