Migdalele chiar nu îngrașă așa de mult, pentru că nu toate caloriile sunt absorbite – Studiu

Migdalele chiar nu îngrașă așa de mult, pentru că nu toate caloriile sunt absorbite – Studiu

Caloriile de pe eticheta pungilor cu migdale nu reflectă numărul caloriilor absorbite, care este diferit și, cel mai important, mai mic, arată un nou studiu realizat la Universitatea din Toronto, Canada.

Constatările ar trebui să contribuie la diminuarea preocupărilor legate de faptul că migdalele au un rol în creșterea în greutate, care persistă în ciuda beneficiilor recunoscute pe scară largă ale nucilor ca sursă de proteine, vitamine și minerale, arată Nutrition Insight.

„În ultimele două decenii, nucile au fost considerate sănătoase, în general, însă mesajele din jurul lor au perpetuat adesea avertismente că sunt bogate în grăsimi și aport caloric”, a declarat John Sievenpiper, autor principal al studiului și profesor asociat la departamentele de științe nutriționale și medicină la Facultatea de Medicină Temerty.

ADVERTISING

Citește și De ce este somnul atât de important când vine vorba de slăbire

Analizând probele de scaun, echipa de cercetători condusă de el a descoperit că, după digestie, aproximativ 20 la sută din caloriile derivate în mare parte din grăsimile din migdale au rămas neabsorbite.

Vezi și Chiar te ajută cafeaua să arzi grăsimile? Da, dar într-un anumit moment al zilei!

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇