Un ingredient comun, folosit în siropul de tuse, ar putea trata boala Parkinson. Testele sunt promițătoare

Un ingredient comun, folosit în siropul de tuse, ar putea trata boala Parkinson. Testele sunt promițătoare

Un ingredient comun folosit în siropul de tuse, ambroxolul, este testat ca tratament pentru boala Parkinson.

Cercetătorii de la University College London vor lansa curând un studiu clinic de fază III, pentru a evalua eficacitatea medicamentului la peste 300 de persoane care suferă de Parkinson.

Deja medicamentul a fost testat pe oameni, chiar dacă pe un lot mic de subiecți, iar rezultatele au fost încurajatoare, scrie IFL Science.

„Aceasta va fi prima dată când un medicament aplicat specific asupra unei cauze genetice a bolii Parkinson a atins acest nivel al testelor clinice și reprezintă zece ani de muncă extinsă și detaliată de laborator, într-un studiu clinic de probă”, a transmis autorul studiului, profesorul Anthony Schapira.

ADVERTISING

Ambroxolul este un tip de medicament împotriva tusei, cu efect expectorant. Un studiu din 2009 a arătat că acesta ar putea ajuta și în cazul Parkinsonului.

În urma studiului realizat pe oameni, cercetătorii au anunțat că medicamentul pare, până în acest moment, sigur și bine tolerat de persoanele cu boala Parkinson, în ciuda faptului că a fost administrat în doze mult mai mari decât cele care se găsesc de obicei în remediile pentru tuse.

Următoarea etapă a cercetării este studiul de fază III pe scară mai largă, care a primit recent undă verde.

ADVERTISING

Testul va avea loc în 12 centre clinice din Marea Britanie și va implica 330 de persoane diagnosticate cu Parkinson. Acestora li se va administra ambroxol sau un placebo pe parcursul a doi ani, timp în care simptomele lor vor fi monitorizate pentru ca cercetătorii să vadă dacă tratamentul va încetini avansarea bolii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇