Un bărbat a fost la un pas de moarte din cauza reacției la frig. Ieșise din duș și a intrat în șoc anafilactic

Un bărbat a fost la un pas de moarte din cauza reacției la frig. Ieșise din duș și a intrat în șoc anafilactic

Un bărbat de 34 de ani, care se mutase recent cu familia din Micronezia în Colorado, a suferit o reacție extremă la frig când a ieșit de la duș.

Bărbatul a fost găsit pe podea de membrii familiei și a fost dus la spital în șoc anafilactic, cu inima bătându-i foarte repede, cu transpirații abundente și cu o tensiune arterială foarte scăzută. Și-a revenit doar după ce a primit oxigen, adrenalină (epinefrină) și niște medicamente pentru sistemul imunitar și reacția alergică. Corpul îi era plin de urticarie, arată IFL Science.

ADVERTISING

În mod normal, un șoc anafilactic apare după ingerarea unui aliment la care pacientul are alergie sau în urma unei înțepături a unei insecte. Astfel de cazuri, de reacție extremă la frig, sunt o raritate. Un studiu arată că la populația din centrul Europei prevalența ar fi de 0,05%.

Pacientul a fost supus testului cu cubul de gheață, care implică plasarea unui cub de gheață pe piele timp de aproximativ 5 minute. În cazul în care pacientul dezvoltă o umflătură roșie pe pielea care a luat contactul cu cubul de gheață, atunci reacția la frig este certă, se arată într-un raport publicat de The Journal of Emergency Medicine.

ADVERTISING

Vezi și Cazul neobișnuit al unui tânăr: A înghițit un ac care a ajuns din stomac direct în inimă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇