Cazul neobișnuit al unui tânăr: A înghițit un ac care a ajuns din stomac direct în inimă

Cazul neobișnuit al unui tânăr: A înghițit un ac care a ajuns din stomac direct în inimă

Un adolescent de 17 ani s-a prezentat la camera de gardă a unui spital, acuzând dureri în zona pieptului. Deja avea dureri de trei zile și nu avea idee ce ar fi putut să le declanșeze.

Tânărul a spus că durerea este ascuțită, iradia de la spate și că era mai pronunțată atunci când se lungea în pat sau când respira profund.

O electrocardiogramă (EKG) a arătat că ceva era anormal, iar medicii au fost îngrijorați că pacientul avea pericardită, o inflamație a mușchiului cardiac și a membranei înconjurătoare.

ADVERTISING

Testele de laborator au arătat, de asemenea, că adolescentul avea niveluri crescute de proteine în sânge, acestea putând indica leziuni cardiace, informează Science Alert, care citează un raport publicat de The Journal of Emergency Medicine .

O scanare computerizată a pieptului pacientului a arătat că există un obiect „străin liniar metalic” în inima sa, după cum se arată în raportul medical. Obiectul avea o lungime de aproximativ 3,5 centimetri și ieșea din ventriculul drept al inimii, camera inferioară dreaptă a cordului, care pompează sângele către plămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pacientul le-a spus inițial medicilor că nu a ingerat obiecte străine și nu a suferit traume fizice la nivelul pieptului. Dar la o consultație ulterioară, el a dezvăluit că își face singur hainele și uneori ține ace de cusut în gură. Totuși, nu-și amintește să fi înghițit un astfel de ac.

În urma unei operații pe cord deschis, obiectul, care s-a dovedit a fi un ac de croitorie, a fost îndepărtat.

Nu se știe cum acesta a ajuns din stomac în inimă, dar literatura de specialitate e plină de cazuri poate chiar mai ciudate.

ADVERTISING

Citește și O pacientă a fost rănită de un metal desprins din tomograf, la Timișoara. Managerul spitalului acuză o achiziție chinezească făcută de PSD: Putea să îi secționeze gâtul, corpul, putea să se întâmple o tragedie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇