Tulpina britanică de COVID-19 afectează mai mult copiii sub 10 ani, în România, spre deosebire de tulpina iniţială

Tulpina britanică de COVID-19 afectează mai mult copiii sub 10 ani, în România, spre deosebire de tulpina iniţială

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că se constată o creştere a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2 la copii cu vârste mici, sub 10 ani, arătând că printre copiii infectaţi sunt şi copii cu boli cronice, care sunt „fragili” în faţa bolii provocate de noul coronavirus.

Ea subliniază importanţa măsurilor de protecţie sanitară în şcoli şi în activităţile în care sunt implicaţi copii.

„Practic o parte dintre aceşti copii sunt cu comorbidităţi, pot să sufere de boli cronice imunodeprimante care să îi facă fragili în faţa răspunsului la infecţia COVID. O parte nu au astfel de comorbiităţi. Ca grupe de vârstă, sunt grupele până în 10 ani afectate”, a afirmat medicul Andreea Moldovan duminică, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Voiculescu are vești rele din spitale: 167 de copii sunt internați cu COVID. Oameni sănătoși fac forme grave ale bolii, familii întregi

Aceasta a subliniat importanţa respectării măsurilor sanitare în desfăşurarea activităţilor comune în care sunt implicaţi copii.

„Ceea ce am observat la această tulpină nouă, din Marea Britanie, este faptul că afectează mai mult vârstele mici, spre deosebire de tulpina iniţială şi faptul că se transmite mult mai uşor, astfel încât acele focare care cuprind o familie întreagă şi nu doar anumiţi membri ai familiei sunt mai mult decât reale.

ADVERTISING

Toate aceste activităţi şcolare sau activităţi în comun ale copiilor trebuie să fie supravegheate cu maximă atenţie şi cu foarte mare grijă pentru că, în primul rând, reprezintă un risc şi pentru copii dacă nu se respectă acele măsuri pe care noi le-am pus la punct şi le-am pus la dispoziţia colegilor din sistem, iar pe de altă parte să ne gândim că în spatele copiilor stau părinţi, bunici, alte rude, deci clar este un moment de atenţie din toate punctele de vedere”, a adăugat medicul.

Valul 3 de COVID: Boala se transmite mai repede, tot mai mulți tineri fac forme grave

ADVERTISING

Spitalele se pregătesc pentru noul vârf al pandemiei: paturi suplimentate, operații amânate, urgențe redirecționate

Citește pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇