Slovacia a autorizat pentru şase luni utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta antiCovid

Slovacia a autorizat pentru şase luni utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta antiCovid

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova.

Tot miercuri, Ministerul Sănătăţii a emis pe site-ul său, la adresa www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-27-01-2021-ivermectin, un comunicat de presă prin care anunţă că a aprobat utilizarea Ivermectin în scop terapeutic, deocamdată pentru o perioadă de şase luni.

ADVERTISING

La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

”Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale. Autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19. Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală”, mai precizează comunicatul.

Potrivit acestuia, Ivermectin este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmaţia este susţinută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre şi ţări ale lumii.

ADVERTISING

În Slovacia, medicamentul va fi administrat în cadrul tratamentului aplicat pacienţilor cu COVID-19. El este înregistrat deja în câteva ţări, printre care Franţa, SUA, Suedia şi Norvegia, se mai spune în comunicat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇