Ruşii nu se vaccinează, dar Moscova a autorizat al cincilea ser antiCovid

Ruşii nu se vaccinează, dar Moscova a autorizat al cincilea ser antiCovid

Rusia, care a înregistrat în această săptămână un nou record de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, a autorizat cel de-al cincilea vaccin al său dezvoltat împotriva acestei maladii.

Vaccinul EpiVacCorona-N a fost adăugat în Registrul de Stat al Medicamentelor din Federaţia Rusă, a anunţat agenţia de presă Interfax, citată de DPA.

Acest ser a fost dezvoltat de institutul de cercetări ştiinţifice Vector, din oraşul siberian Novosibirsk.

Joi, autorităţile ruse au raportat 820 de decese asociate COVID-19 la nivel naţional într-o singură zi, care reprezintă un nou record de la începutul pandemiei.

ADVERTISING

Creșterea deceselor survine pe fondul campaniei lente de vaccinare a unei populații, care este sceptică în ceea ce privește imunizarea, în ciuda faptului că mai mult de jumătate din regiunile țării au impus inocularea obligatorie pentru mai multe categorii de persoane.

Doar 43 de milioane de ruși, adică 29% din populație, au primit o primă doză de vaccin și 35,5 milioane, 24%, sunt complet vaccinați.

Varianta Delta a adus o creştere a numărului de noi cazuri în toată Europa, dar în ţările cu rată mare de vaccinare diferenţa se vede pentru că există un număr mult mai mic de decese, faţă de valurile precedente. Iată de exemplu situaţia din Israel, care a raportat joi peste 10.000 de cazuri noi, pentru prima dată după luna ianuarie. Are însă doar 25 de decese, graţie ratei mari de vaccinare.

ADVERTISING

Citeşte şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇